<

11-12-2018

Masterclass maakt ‘aardappelkunst’

Op zaterdag 15 december om 16.00 uur opent de expositie ‘Eén aardappel doet (ver)wonderen’ van kunstenaar Lotti Hesper en studenten van de Masterclass Graphic Design van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Bij Bram’s Gourmet Frites op de Posthumalaan in Rotterdam worden dan 10 ontwerpen in het thema ‘aardappelkunst’ onthuld op de schuttingdelen langs de weg. Van een sieraad van aardappelschillen tot striptekening ‘she passes the hot potato’ en van een masker van aardappelschijfjes tot laat de aardappel niet van je bord eten

Wie over de Erasmusbrug richting Rotterdam-Zuid gaat ziet Bram's links liggen. Bram's is een nieuwe formule van Bram Ladage. Bram’s bedient zijn klanten vanuit een zeecontainer met terras, windschermen én met kunst op 10 schuttingdelen die 's avonds worden aangelicht. ‘Eén aardappel doet (ver)wonderen’ is de achtste expositie op de schuttingen van Bram’s.

Expositie

Kunstenaar Lotti Hesper, die sinds 2007 verwaarloosde plekken mooi maakt en daarmee creativiteit en ontmoeting stimuleert, zocht voor dit project contact met docente Colette Lacoste van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij is met de studenten van de Masterclass Graphic Design aan de slag gegaan om ‘aardappelkunst’ voor de schuttingdelen te maken. Het werk is tot en met februari 2019 te zien.