<

01-06-2018

Mediamanagers organiseren ‘Short film’-festival

Studenten Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een bijzonder evenement georganiseerd in de Rotterdamse bioscoop KINO: het Moonlight Filmfestival. Op 23 april werden hier twintig ‘short films’ vertoond die de studenten zelf hadden gemaakt. De rode loper werd uitgerold en het festival leverde twee winnende films op: ‘De Routine’ en ‘Game Changer’.

Moonlight Filmfestival

De studenten Mediamanagement hebben acht weken hard gewerkt aan hun eigen ‘short film’-project en aan de organisatie van het Moonlight Filmfestival in KINO. Meike van Engelen was één van de studenten die zich bezighield met de organisatie van het evenement. Zij vertelt: ‘Elk jaar krijgen de tweedejaars studenten Mediamanagement de opdracht om een short film te maken. Het is een film van 5-6 minuten in een genre dat ze zelf mogen bepalen.’ De studenten maken de films helemaal zelf. Ze schrijven het scenario, filmen alle beelden, voegen eventuele visuele effecten toe aan de film en ze monteren alles tot een mooi eindproduct.

Bekijk het verslag van Open Rotterdam

Organisatie

Meike en haar collega’s waren verantwoordelijk voor de organisatie van het filmfestival in KINO: ‘Het festival had als thema ‘Oscars’ en wij hebben onder meer de locatie en de promotie geregeld. Door de taken te verdelen en veel te overleggen, hebben we het in goede banen geleid. We hebben er ontzettend veel plezier in gehad. In de ochtend van 23 april was alles nog best chaotisch maar toen we eenmaal in KINO waren, ging alles goed. We hebben echt genoten van het organiseren en vooral van de uitvoering!’

And the winner is…

Uit alle vertoonde films koos het publiek in de zaal (docenten en studenten van de opleiding Mediamanagement) een winnaar. Dat werd ‘De Routine’, een short film geregisseerd door Rosa Becks. De jury koos voor ‘Game Changer’, een Jerafay short movie. Beide films zijn uitgezonden op de tv-zender van OPEN Rotterdam. ‘De Routine’ tijdens de dagprogrammering en ‘Game Changer’ in de avond.