<

25-10-2017

Moodles in de race voor beste leerbedrijf

Moodles, een Rotterdams bedrijf dat zich richt op het maken van websites en software, is genomineerd voor beste leerbedrijf 2017. Moodles is sinds 2012 een stagebedrijf van het Grafisch Lyceum Rotterdam en werd voorgedragen door stagecoördinator Miranda Verboon in de sector ‘ICT en creatieve industrie’. Uit ruim 600 voordrachten werden voor iedere sector één erkend leerbedrijf en één praktijkopleider genomineerd voor een plaats in de landelijke finale. De winnaars worden bekendgemaakt op 23 november.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. Tot en met 30 april 2017 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor deze prijzen.

Ambassadeursgala

Op 23 november organiseren SBB en de MBO Raad het jaarlijkse Ambassadeursgala. Hier worden de prijzen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider uitgereikt. Van de praktijkopleiders werd ook een van de relaties van het Grafisch Lyceum Rotterdam genomineerd: Tjalling Heijkoop van Theater Walhalla. Hij is beste praktijkopleider van Zuid-Holland geworden, maar gaat helaas niet door naar de landelijke finale. 

Schijnwerpers

Moodles staat in de finale voor beste leerbedrijf tegenover zeven bedrijven uit andere sectoren. Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider 2017 staan straks een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.