<

14-01-2019

Open dag op 26 januari

Het Grafisch Lyceum Rotterdam organiseert op zaterdag 26 januari 2019 de jaarlijkse open dag. De school is dan geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de open dag kan iedereen de school bekijken en voorlichtingen en demonstraties bijwonen.

media, design en technologie

Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. De school biedt vier vmbo-leerwegen en een scala aan mbo-opleidingen: Mediavormgeven, Audiovisuele media, Podium- en evenemententechniek, Mediamanagement, Redactiemedewerker, Medewerker creatieve productie, Sign, Allround DTP en Mediatechnologie.

Tijdens de open dag is er veel werk van studenten te zien

Demonstraties en voorlichtingen

In de mbo-locatie aan de Heer Bokelweg 255 kunnen bezoekers presentaties, demonstraties en voorlichtingsrondes bijwonen van alle mbo-opleidingen. Tijdens de open dag is het mogelijk een kijkje te nemen in de vele ontwerplokalen, het Productiehuis, de televisie- en fotostudio’s, de studio’s voor toneel, licht en geluid, de ateliers en nog veel meer. Studenten en docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven over de diverse opleidingsmogelijkheden op het Grafisch Lyceum Rotterdam. 

Audiovisuele media en IT

Het Grafisch Lyceum Rotterdam zet flink in op het vakgebied audiovisuele media en de toenemende digitalisering in de AV-wereld. Vorig jaar heeft de school een nieuwe audiovisuele afdeling in gebruik genomen, met de nieuwste faciliteiten op het gebied beeld en geluid. In de Story Studio, Production Studio en Post Production Studio kunnen de studenten werken aan hun audiovisuele producties. Tegelijkertijd heeft het GLR een geavanceerd mediabeheerlokaal geopend, waar het draait om IT in de AV-wereld. Tijdens de open dag kan ook hier uitgebreid worden rondgekeken.

Studenten aan het werk in de nieuwe Post Production Studio

VMBO voor Vormgeven en Media

Aan het Stadhoudersplein 35 is de vmbo-afdeling van het Grafisch Lyceum Rotterdam gevestigd. Op het VMBO voor Vormgeven en Media worden leerlingen voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs in zijn volle breedte en op een toekomst in de creatieve industrie in het bijzonder. Docenten en leerlingen geven op de open dag een beeld van de verschillende leerwegen en de school.  

Waar moet je zijn?

Op zoek naar een mbo-opleiding?
Dan ben je van harte welkom in het hoofdgebouw van het Grafisch Lyceum Rotterdam, Heer Bokelweg 255, 3032 AD in Rotterdam. Hier vind je al onze mbo-opleidingen.

Op zoek naar een vmbo-opleiding?
Bezoek dan het VMBO voor Vormgeven en Media, Stadhoudersplein 35, 3039 ER in Rotterdam.

Bekijk alvast de Wegwijs MBO

Kom je naar onze mbo-afdeling op de Open Dag? Bekijk hieronder alvast de Wegwijs MBO, zodat je weet waar je moet zijn. 

Bereikbaarheid

We raden je aan te reizen met het openbaar vervoer. Kom je met de auto, let dan op: je kunt rondom de school niet betalen met muntgeld bij de parkeerautomaten, maar alleen door middel van kentekenparkeren (bij de parkeerautomaat) en 06-parkeren (via een app). Wij raden je aan de app voor 06-parkeren op je mobiele telefoon te installeren om wachttijden bij de automaat te voorkomen. Meer informatie hierover vind je op www.rotterdam.nl/06parkeren

Bioscoopcommercial