<

13-03-2019

Pop-up installatie ‘body space movement’ op het Grafisch Lyceum Rotterdam

Vanaf 27 mei 2019 sluit museum Boijmans van Beuningen voor maar liefst zeven jaar de deuren vanwege een grootschalige verbouwing. Maar voor die tijd pakken ze nog één keer groots uit met de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. Een onderdeel hiervan is ‘body space movement’: een installatie die op drie prominente plekken in Rotterdam te zien is de komende weken. Een van die plekken is het Grafisch Lyceum Rotterdam!

Van 26 maart tot 17 april is de installatie een maand lang te bewonderen in de centrale hal van het Grafisch Lyceum Rotterdam. De school organiseert diverse educatieve trajecten voor de studenten op het moment dat de installatie er staat. Bezoekers zijn van harte welkom de installatie te bezichtigen tijdens de openingstijden van de school, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

​Pop-up en parade ‘body space movement’

Het curriculum van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag is nog altijd geïnspireerd op dat van het Bauhaus. Museum Boijmans Van Beuningen heeft vierdejaars studenten van de bachelor Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen uitgenodigd om een eigentijdse pop-upinstallatie en parade te ontwerpen waarbij het publiek iets kan leren over de ontwerpprincipes van het Bauhaus. Het onderzoek voor dit project wordt gepresenteerd in de tentoonstelling.

‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’

In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. In de Boijmans-tentoonstelling geven bijna 800 objecten - kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur - je een unieke inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen. Dromen van een nieuwe wereld en zoeken naar eenvoud en functionaliteit behoren tot de beginselen van het Bauhaus. De tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ is nog te zien tot 26 mei in Boijmans.