<

24-05-2019

Redactiestudent naar finale schrijfwedstrijd

Tweedejaarsstudent Redactiemedewerker Thomas de Zeeuw (R2A) is door naar de landelijke finale van literaire schrijfwedstrijd ‘Write Now’. Thomas sleepte de tweede prijs in de wacht in de Rotterdamse voorronde met zijn verhaal ‘De Gerontofiel’.

Thomas heeft zijn literaire ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Al vanaf de start van de opleiding is zijn passie voor het schrijversvak bij al zijn medestudenten en docenten bekend. Hij leest alles van de grote Nederlandse schrijvers en is dol op de boeken van Hermans, maar ook van Heleen van Royen. Thomas werkt al jaren in alle geheimzinnigheid aan een roman en schrijft kort proza. 

‘De Gerontofiel’ is een verhaal over een jonge bejaardenverzorger met lustgevoelens voor zijn clientèle. Het juryrapport van Write Now spreekt van een stuk dat binnen de jury voor flink wat discussie zorgde. Thomas zou iets te veel uit zijn op effectbejag, maar ‘door de mooie opbouw en gezien de leeftijd van de auteur waren we onder de indruk van de scherpe, zintuigelijke details en de gedurfde manier waarop deze schrijver en thema als lichamelijk verval wist aan te pakken.’

Aanvankelijk ontving Thomas de derde prijs, maar de tweede prijswinnaar zag van zijn positie af, waardoor de GLR-student alsnog een wildcard kreeg voor de landelijke finale. Thomas is ontzettend blij met die kans op landelijk succes. Ondertussen rondt hij zijn eerste roman af die nu ergens als paperback op een nachtkastje van een docent ligt te wachten op kritiek en lof.