Welkom in de ‘creative world’ van het Grafisch Lyceum Rotterdam! In dit hoofdstuk kom je alles te weten over onze mbo-opleidingen.
Wil je na de basisschool al naar het Grafisch Lyceum Rotterdam? Dan kun je terecht op onze VMBO-afdeling: het VMBO voor Vormgeven en Media.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft een uitstekende relatie met de bedrijven in de brede creatieve sector. Dit uit zich onder meer in hun betrokkenheid bij de invulling van stages en hun zitting in de beroepenveldcommissies.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. Het GLR wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief en innovatief beroepsonderwijs te verzorgen voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry.
Welcome to the Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), the Dutch creative college for media, design & technology. The GLR is the largest creative college of its kind in the Netherlands. With over 400 qualified staff and educators and more than 4,000 ambitious students, the GLR offers a broad range of college-level educational programs dedicated to preparing our students for future careers in the media, design & technology industries.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255 (Visiting address)
3032 AD ROTTERDAM
Postbox 1680 (Mail
address)
3000 BR ROTTERDAM
The Netherlands
Tel.: +31 (0)88 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Op het Grafisch Lyceum Rotterdam is het geen moment saai, er gebeurt altijd wel wat! Open dagen, exposities, studenten die werken aan interessante projecten… Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Ben je op zoek naar een opleiding, wil je meer weten over de toelatingseisen of ben je benieuwd naar het werk van studenten? Typ hieronder je zoekterm in.
Grafisch Lyceum Rotterdam (MBO/Hoofdgebouw)
Heer Bokelweg 255 (Hoofdgebouw)
3032 AD Rotterdam
Postbus 1680
3000 BR Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Grafisch Lyceum Rotterdam (VMBO voor Vormgeven en Media)
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 25
E-mail: vmbo@glr.nl
Schoolfeesten, excursies en leuke projecten… die gingen dit schooljaar niet door vanwege corona. Maar de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een mooi alternatief bedacht om hun medestudenten en docenten een opkikker te geven: GLR Snooze, een liveshow vanuit de school met als gasten onder meer Arie Boomsma, Jandino Asporaat en Froukje. De leerlingen en studenten van de school konden de show coronaproof vanuit hun bed bekijken.
Denny Terlouw, afdelingsdirecteur MBO op het Grafisch Lyceum Rotterdam vertelt: ‘Toen de scholen op 1 maart weer deels open gingen, twijfelden we geen moment. Het was tijd voor iets leuks voor de studenten, om die vervelende coronasleur te doorbreken. We hebben een team samengesteld met studenten en docenten van verschillende opleidingen, met als doel om gezamenlijk een live event vanuit de school te organiseren. Dat werd GLR Snooze.’
Op woensdag 31 maart was het zover: van 15.30 tot 17.00 uur konden alle leerlingen en studenten van het GLR vanuit huis inloggen en kijken naar de livestream. De show werd gepresenteerd door docent Bas Bouwense en student Ruben de Ronde. In de studio ontvingen zij diverse bekende gasten.
Zo kwam Arie Boomsma langs om tips te geven over gezondheid en bewegen in tijden van corona. Jandino Asporaat werd geïnterviewd en deed een ‘planking’-challenge met Arie. Zangeres Froukje stond op het podium met haar band en zong de hits ‘Groter dan ik’ en ‘Ik wil dansen’. In de keuken gaf chef-kok Nathan ‘Big Nate’ Meyer tips over voeding en hij maakte live een gerecht. Designer Margret West verzorgde samen met Primrose (student GLR) een make-over. En Spoken Word-artiest Elten Kiene gaf een voordracht vanaf het dak van de school. Tussendoor waren er interviews te zien met de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, en de Rotterdamse wethouder Said Kasmi.
‘Het mooie van een project als dit, is de samenwerking tussen al onze opleidingen’, vertelt Denny Terlouw. ‘In de beroepspraktijk waar wij voor opleiden, de creatieve industrie, is samenwerking tussen verschillende disciplines enorm belangrijk. Hoe leuk en leerzaam is het dan om met elkaar zo’n grote productie te maken, waar de studenten thuis ook nog veel plezier aan beleven. Zeker in een tijd waarin weinig kan en mag, was dit een welkome afwisseling.’