<

11-06-2019

SURF 2019: MAN VERSUS MACHINE

De week van 20-24 mei stond voor de tweedejaarsstudenten Mediavormgeven in het teken van SURF. SURF staat voor het ‘surfen op de golven van de toekomst’. Welke golf neem je, om snelheid te maken, zonder je evenwicht te verliezen? Welke kans pak je? Een week lang volgden de studenten inspirerende workshops of lezingen binnen het thema ‘Man versus Machine’.

Nemen machines het over in de toekomst of blijft de mens in controle? Zijn er over twintig jaar nog banen in de grafische sector of ontwerpen robots dan alles met Artificial Intelligence? Kortom, ben jij voorbereid op de toekomst? Het evenement SURF stond dit jaar in het teken van het thema ‘Man versus Machine’. 

Workshops

De opening van de SURF-week vond plaats in het Hofpleintheater, met als spreker filosoof Ruud Veltenaar. Daarna konden de studenten kiezen uit allerlei inspirerende en interessante workshops en gastcolleges. Denk aan: een workshop handlettering, een workshop street-art, een lezing van Edson Sabajo (oprichter van Patta), de lezing ‘Burn (not) out!’ van Max Lak en een workshop zeefdrukken. Gastsprekers uit diverse disciplines deelden hun verrassende visies en kennis over nieuwe technieken. De week werd afgesloten met de theatervoorstelling ‘Noir’ in het Hofpleintheater.