Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

Tech Xpresskomt eraan

  • /
  • Nieuws/
  • Tech Xpress komt eraan

Vanaf dit najaar gaat het Grafisch Lyceum Rotterdam ‘on the road’ met de TECH XPRESS. De TECH XPRESS is een multifunctionele techniekwagen vol innovatieve snufjes. Met deze wagen tourt het GLR langs basis- en vo-scholen in de regio om kinderen bekend te maken met de wereld van media & techniek. De techniekwagen is een van de onderdelen van de landelijke campagne Sterk Techniek Onderwijs. De officiële lancering van de TECH XPRESS  is op 5 oktober 2021.

Techniek heeft de toekomst. Zeker de techniek in de wereld van media en entertainment. Denk aan het ontwikkelen van apps en websites, het maken van video’s en animaties, en het opzetten van livestreams. Achter alle media zit techniek. Met de Tech Xpress hoopt het GLR jongeren spelenderwijs enthousiast te maken voor media-opleidingen en technologie in de breedste zin van het woord. In de wagen gaan ze aan de slag met de nieuwste technieken, zoals een greenscreen, camera’s, motionposters, licht- en soundworkshops en nog veel meer! Scholen uit het basis- en vo-onderwijs kunnen de TECH XPRESS boeken. We komen dan met verschillende workshops bij de school langs: camera, greenscreen, video- en audiomixen, theater en sound.

STERK TECHNIEK ONDERWIJS

De overheid wil kinderen vanaf het basisonderwijs al kennis meegeven over techniek en het onderwijs. Om de technieksector in een positief daglicht te zetten, heeft de overheid geld beschikbaar gesteld voor vo-scholen. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een van de scholen die deelneemt in het landelijke programma Sterk Techniek Onderwijs. Samen met andere scholen in Rotterdam Noord gaat het GLR het techniekonderwijs in de regio op de kaart te zetten. In Rotterdam Noord komen in totaal vijf verschillende ‘state of the art’ techniekcentra , waaronder de techniekwagen van het GLR, waar leerlingen kennis kunnen maken met technische beroepen en Hier worden lessen en workshops gegeven. Daarnaast is er een algemeen coördinatiepunt in Rotterdam Noord dat alle scholen vertegenwoordigt.

Ga naar de WEBSITE VAN DE TECH XPRESS om een bezoek te boeken.

Volg ons op