<

07-03-2018

Tentoonstelling #mijnstemtelt in stadhuis

De raadsgriffie en het Grafisch Lyceum Rotterdam organiseren van 7 tot en met 21 maart de tentoonstelling #mijnstemtelt in de hal van het Rotterdamse stadhuis. Deze wordt op feestelijke wijze geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb op woensdag 7 maart, van 15.30-17.00 uur, in het bijzijn van leerlingen, docenten, raadsleden en andere geïnteresseerden.

In de tentoonstelling zijn werken te zien van tweedejaars studenten van de opleiding Mediavormgeven (Art & Design) van het Grafisch Lyceum Rotterdam. In video’s en andere werken verbeelden de studenten een onderwerp dat zij belangrijk vinden in Rotterdam. Zij maakten deze werken in het kader van een maatschappelijke opdracht, waar de griffie opdrachtgever van is. De studenten zijn op de opdracht voorbereid door een gastles van de griffie over de gemeenteraad en een bezoek aan een raadsvergadering. Zie eerder artikel.

De studenten belichten in hun werk diverse thema’s die zij belangrijk vinden in Rotterdam, waaronder:

  • Meer respect voor stadsgenoten die de stad schoon houden
  • De denkkracht van jongeren
  • De kracht van een enkele stem
  • De impact van zwerfafval op dieren in de stad

Het werk is te zien tot 21 maart. Naast de tentoonstelling worden de werken ook gedeeld via de social mediakanalen van de Rotterdamse gemeenteraad, met de hashtag #mijnstemtelt.