<

06-12-2017

Toffe tegels

Tijdens de tweedejaars excursie naar Lissabon hebben 48 studenten Mediavormgeven in de Portugese zon een mega-design gemaakt. Elke student kreeg twee vierkante beeldvlakken waar de maatvoering voor een doorlopend patroon op aangegeven was. Het was even rekenen en opletten, maar door het spiegelen en omklappen van de beelden én het consequent doorvoeren van de maten, heeft dit geleid tot een waanzinnig ontwerp, met groots effect!

De studenten hebben soms met elkaar samen gewerkt of lieten zich 'solo' inspireren door de stad. Ze konden kiezen uit vier thema's en van daaruit maakten ze een ontwerpen, in alle mogelijke teken- en ontwerpuitingen.
Voor de docenten was het heel belangrijk dat iedereen 'in zijn eigen handschrift' heeft kunnen werken. Door het uniforme gebruik van de kleur kobalt-blauw kwam er een monochroom totaalontwerp tot stand.
Iedereen kan zijn eigen design gemakkelijk terug vinden, maar ziet het tevens versmelten met de anderen tekeningen. Mede door de afmetingen en de geweldige uitvoering - de studenten hebben hun best gedaan in de hitte op een druk plein - presenteren zij nu met trots '100 TOFFE TEGELS'!

Een waanzinnig ontwerp met groots effect