<

16-07-2021

Veelgestelde vragen zomervakantie

Het is zomervakantie. In deze periode zijn de meeste afdelingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam gesloten en dus niet bereikbaar. Heb je een vraag, check dan de lijst hieronder met de meest gestelde vragen. Hopelijk vind je hier het antwoord. Staat je vraag er niet bij, mail dan naar info@glr.nl. Vanwege de vakantie kan het wel iets langer duren voordat je antwoord krijgt.

BEREIKBAARHEID EN START SCHOOLJAAR

Het GLR is vanaf maandag 23 augustus 2021 weer telefonisch en per e-mail bereikbaar.

De officiële startdatum van je opleiding is 1 augustus 2021. Dit is de datum die je bijvoorbeeld aan DUO moet doorgeven. De lessen starten echter pas in de week van 30 augustus.

De introductieweek voor alle eerstejaars mbo-studenten vindt plaats in de week van 30 augustus tot en met 3 september. De eerste lessen starten in de week van 6 september. De vmbo-leerlingen starten op 1 september.

Ben jij eerstejaars mbo-student op het GLR dan heb je een brief ontvangen thuis met informatie over de introductieweek. Op de achterkant van deze brief staat je rooster voor de introductieweek.

Op de homepage van www.mijnglr.nl kun je je rooster bekijken. Het rooster staat per 17 juli online.

In deze video leggen we in 4 minuten uit hoe je, als nieuwe student, voor de eerste keer kunt inloggen op MijnGLR en direct je wachtwoord aanpast.

Wanneer je niet meer kan inloggen op www.mijnglr.nl, dan is het mogelijk om via https://passwordreset.microsoftonline.com een nieuw wachtwoord in te stellen. Hier moet je een e-mailadres of telefoonnummer aangeven waarop je een code ontvangt om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet voldoen aan:
- minimaal 10 karakters lang, waaronder 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 getal, 1 niet alfanumeriek teken en het nieuwe wachtwoord mag niet te makkelijk zijn. Vervolgens kun je je als student opnieuw aanmelden op Mijn GLR met het nieuwe wachtwoord.

Vanaf 5 juli 2021 kunnen alle GLR-studenten een kluisje reserveren door een mailtje te sturen naar het e-mailadres facilitair-meldpunt@glr.nl o.v.v. je volledige naam, studentnummer en opleiding. Hierbij geldt vol = vol. Indien er een kluis toegekend wordt, ontvang je een bevestiging op je e-mailaccount van school. Vanaf 30 augustus kun je de sleutel van de kluis afhalen bij de Postkamer (Bb.500). Dit is de kleine ruimte rechts naast de ingang.

BESTELLEN SCHOOLMATERIAAL

Het GLR werkt samen met MBOwebshop.nl. Via deze website schaf je eenvoudig de boeken, readers en materialen aan die jij nodig hebt voor je opleiding. Vanaf 19 juli 2021 log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De webwinkel herkent dan welke opleiding je gaat volgen en wat je daarvoor nodig hebt.

Een uitgebreide handleiding vind je terug op de startpagina van MBOwebshop.nl. Voor veel gestelde vragen kun je kijken op www.mbowebshop.nl/klantenservice. Een mail kun je sturen naar info@mbowebshop.nl of bel naar 020 – 21 05 550.

Nee, als je elders je boeken wil bestellen of je materiaal wil aanschaffen, dan mag dat.

We raden je aan om met de aanschaf van software te wachten tot je verder bent met de opleiding. Via www.slim.nl of www.surfspot.nl kun je goede en legale software goedkoop aanschaffen.

Na de zomervakantie zie je in het rooster een aantal uren online lessen staan. Dit zijn geen lessen waar je specifieke software of een computer voor nodig hebt. Deze zijn in voldoende mate aanwezig op school. Een internet- verbinding thuis en een eenvoudige computer met camera en

microfoon volstaan. We raden je aan om nog even te wachten met de aanschaf van een computer of laptop en eerst ervaren wat je nodig zou hebben voor je opleiding. Je kunt de docenten hiervoor raadplegen bij de start van je opleiding.

AANMELDEN

Veel opleidingen zijn al gesloten voor aanmelding. Bekijk via deze pagina op onze website waar nog plek is.  

Als de opleiding gesloten is voor aanmelding, dan betekent dit dat er al een wachtlijst is. Deze wachtlijsten zijn behoorlijk lang en het heeft het geen zin om daar nog onderaan op te staan.

Iedereen die op de reservelijst staat, heeft een mail ontvangen dat het GLR contact opneemt zodra er een plek vrijkomt. We kunnen helaas geen garantie geven dat er een plek vrijkomt en het kan voorkomen dat dit pas na de zomervakantie gebeurt. We adviseren je om je ook aan te melden bij andere scholen voor het geval er geen plek vrijkomt.

Nee, al onze opleidingen starten na de zomervakantie. Instromen in februari is niet mogelijk.

Vanaf 1 oktober 2021 kun je je via onze website aanmelden voor schooljaar 2022-2023.

OVERIG

Hoe het GLR omgaat met de corona-maatregelen lees je hier

Je OV-reisproduct kun je aanvragen via www.duo.nl

Het vakantierooster vind je hier.

Op 6 november 2021 en op zaterdag 29 januari 2022 ben je van harte welkom op onze Open Dag van 10.00 tot 15.00 uur.

De kosten van een opleiding bestaan uit lesgeld en de aanschaf van studieboeken, readers en materiaal. Onder het kopje financiën lees je meer.
 

Nee, wij bieden alleen voltijds mbo- en vmbo-opleidingen aan.

Bedrijven kunnen stagevacatures mailen naar ons Stagebureau: stagebureau@glr.nl. Vanaf 30 augustus worden de stagevacatures gelezen door de medewerkers van het Stagebureau.

Vul het formulier bij Projecten in en ons Projectbureau bekijkt na de zomervakantie of je project past binnen het onderwijs. Let op: we nemen geen projecten aan met een commercieel doel (zie spelregels).