<

16-03-2018

Vmbo-leerlingen pakken goud bij Skills Talents

Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft goede zaken gedaan afgelopen week tijdens Skills The Finals, de Nationale Kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Ons vmbo-team - met Daan Swart, Tessa Lampen en Bo Verhoef – pakte goud in de categorie Media, Vormgeving & ICT. Mbo-student Sten van Harten wist in de categorie ICT Beheer het zilver binnen te slepen.

Van 15 t/m 17 maart 2018 stonden de IJsselhallen in Zwolle in het teken van Skills The Finals, waar honderden vmbo’ers en mbo’ers streden om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. Het vmbo-team van het GLR ging de strijd aan met negen andere teams. Na een spannende dag kregen de drie leerlingen te horen dat zij gewonnen hadden in hun categorie. Daarnaast vielen ze ook in de prijzen met het provincieteam waarvan zij deel uit maakten: de Zuid-Holland Hawks. Het provincieteam versloeg alle andere provincies tijdens dit vmbo-kampioenschap. Een prachtige prestatie.

Mbo-wedstrijden

In de mbo-wedstrijden streden studenten Brian Schut (Webdesigner), Sten van Harten (ICT Beheerder) en Geeske Boudestein (Grafisch Vormgever) in hun categorie tegen studenten van andere mbo-scholen. Sten gooide hoge ogen en eindigde als tweede in zijn categorie! Brian en Geeske vielen helaas buiten de prijzen.

Uitslagen

Bekijk hier alle uitslagen:

Het beste provincieteam: de Zuid-Holland Hawks