Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

OpeningWeek van het geld

Van Doekoe tot digi

Maandag 28 maart is in de Rotterdamse Kunsthal de Week van het Geld geopend door niemand minder dan koningin Màxima en minister van Financiën Sigrid Kaag. Een speciale rol hierbij was weggelegd voor onze studenten Mediavormgeven. Zij werkten de afgelopen weken samen met basisschoolleerlingen van Dalton De Kleine Prins aan de prachtige kleurrijke letters #WVHG, die werden onthuld op het podium. 

Het thema van de Week van het Geld is ‘Van Doekoe tot Digi’, ofwel digitale geldzaken. Denk hierbij aan onderwerpen als contactloos betalen, internetbankieren en digitale betaalverzoeken. De hele week vinden er door het hele land activiteiten plaats, zoals gastlessen en workshops op basisscholen, het voortgezet onderwijs en het mbo. Koningin Màxima en minister Kaag openden de week en gingen met mbo-studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam in gesprek over verstandig omgaan met geld en wat de toenemende digitalisering van geld voor hen betekent. 

Koningin Màxima en dagvoorzitter Kim-Lian van der Meij met GLR-studenten en leerlingen van De Kleine Prins bij de opening van de Week van het Geld

Omgaan met geld

Uit onderzoek door Wijzer in Geldzaken blijkt dat 40 procent van de mbo’ers weleens iets op afbetaling koopt en kopen op afbetaling is de eerste confrontatie met schuld. Ook kwam uit dit onderzoek dat 13 procent van de ondervraagde studenten aangaf financiële problemen te hebben door betalingsachterstanden, schulden of leningen. Wijzer in geldzaken stimuleert ouders dan ook om tijdens deze week met hun kinderen in gesprek te gaan over geldzaken en willen dat er op het basisonderwijs meer lessen komen over financiële vaardigheden. Ook koningin Maxima vraagt meer aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Zo laten jongeren onnodig geld liggen omdat ze geen belastingaangifte doen en niet weten dat ze recht hebben op zorgtoeslag. De tip voor jongeren is dan ook om hun inkomsten en uitgaven goed bij te houden zodat ze een overzicht hebben en zo hopelijk geld kunnen sparen. 

Bekijk de opening

Volg ons op