Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

WerkFotografie-studenten in Fotomuseum

  • /
  • Nieuws/
  • Werk Fotografie-studenten in Fotomuseum

NFM X GLR X IFFR

Vijf werken van eerstejaars studenten Fotografie zijn momenteel te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De werken zijn onderdeel van het onderwijsproject NFM X GLR X IFFR, een samenwerking tussen het GLR, het Nederlands Fotomuseum, het Internationaal Film Festival Rotterdam en fotograaf Hans Wilschut.

Opdracht

De studenten kregen de opdracht binnen één week, in groepsverband een fotografische filmscène te maken in de stijl van fotograaf Gregory Crewdson (1962), bekend om zijn minutieus geënsceneerde foto’s van huizen in Amerikaanse buitenwijken die direct doen denken aan scènes uit een film. De studenten konden hierbij zelf een thema kiezen uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie van het Nederlands Fotomuseum. 

Winnaars

Een vakjury (met Hans Wilschut en vertegenwoordigers van IFFR, GLR en NFM) selecteerde de vijf meest geslaagde resultaten. Deze zijn sinds februari 2022 te bewonderen in de Mirjam Moll Studio in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het team met studenten Billy Evers, Ruben Daniëls, Tobias Laven, Anna-Sophia Stöver en Maarten Rood maakte de meeste indruk met hun foto. Zij kozen voor het thema ‘Identiteit’. 

'Het is zomervakantie en de familie is met de caravan op vakantie. Achter gesloten deuren merken de kinderen dat het niet meer is zoals voorheen. De sfeer is om te snijden. Vader en moeder ontwijken elkaar. Wat de kinderen niet weten, is dat vader en moeder hebben besloten te gaan scheiden. En dat de vader net te horen heeft gekregen dat hij ernstig ziek is. Je ziet in de foto de spanning en ongemakkelijkheid tussen de ouders en de kinderen die aandacht van hun ouders tekortkomen.’

Identiteit

Credits: Billy Evers, Ruben Daniëls, Tobias Laven, Anna-Sophia Stöver en Maarten Rood (eerstejaars studenten Fotografie)

Volg ons op