EEN MATCH TUSSEN JOU EN GLR?

<

Aanmelden en intake

U kunt op een aantal momenten in het schooljaar kennismaken met onze school en rondkijken in het gebouw. Op deze momenten kunnen leerlingen ook worden aangemeld. We zetten de mogelijkheden hieronder op een rij.

Proeflesmiddag

Op woensdag 22 januari 2020 organiseren we een proeflesmiddag voor basisschoolleerlingen van groep 8. Tijdens deze middag kunnen leerlingen kennismaken met onze school en ‘proeven’ van verschillende lessen die we geven. Lees verder en meld je aan

Open dag

Op zaterdag 25 januari 2020 staat onze grote Open Dag op het programma. U kunt dan uitgebreid kennismaken met onze school. Een groot aantal collega’s en leerlingen staat voor u klaar om een en ander te vertellen over het vmbo, of om u rond te leiden. U heeft dan ook de mogelijkheid om uw zoon of dochter aan te melden voor een oriëntatiegesprek. De deuren zijn geopend van 10.00  tot 15.00 uur.

Oriëntatiegesprek

De school volgt de afspraken die in de Overstaproute zijn vastgelegd. Met alle leerlingen die graag naar onze school willen, voeren we een oriëntatiegesprek. In dit gesprek kan de leerling aangeven wat hij graag wil leren, waarom hij voor onze school kiest, welke hobby’s hij heeft en wat hij leuk vond om te doen op de vorige school. Wij vertellen de leerling wat wij te bieden hebben en we kijken of er een match is tussen de leerling en onze school. Hierbij kijken we vooral goed of de leerling past bij het creatieve karakter van de school. De leerlingen wordt gevraagd werk mee te nemen. Dit kunnen PowerPoint-presentaties zijn of tekeningen, foto’s, voorbeelden van games en registraties van licht- en geluidshows. Begin maart vindt de definitieve inschrijving plaats.

Aanvraag oriëntatiegesprek

VMBO-ADVIES

Een leerling kan geplaatst worden als hij van de basisschool een vmbo-advies (alle leerwegen) krijgt en als hij of zij past bij het creatieve karakter van de school. Alle leerlingen met een vmbo-advies zijn van harte welkom. Echter, wij hebben niet de mogelijkheid leerlingen met een leerwegondersteunend (LWOO-)advies voldoende te ondersteunen. In Rotterdam krijgen alle leerlingen eind maart te horen of ze definitief geplaatst zijn. Alleen op het moment dat er meer leerlingen zich aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, moet er geloot worden. De verwachting is dat dit bij ons niet nodig zal zijn. De volledige intakeprocedure en het bijbehorende tijdpad staat beschreven in de Overstaproute 2019-2020.

Adres

Grafisch Lyceum Rotterdam
VMBO voor Vormgeven en Media
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

> Alle contactgegevens