EEN MATCH TUSSEN JOU EN GLR?

<

Aanmelden en intake

U kunt op een aantal momenten in het schooljaar kennismaken met onze school, zoals op onze open dagen. Vanwege de coronamaatregelen zijn de open dagen dit jaar online en niet op locatie.

Op deze pagina leest u wanneer de eerstevolgende open dagen zijn. Heeft u onze open dagen gemist, maar wilt u graag meer informatie over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact met ons op via 0882001525 of vmbo@glr.nl. Leerlingen moeten zich in eerste instantie aanmelden voor een oriëntatiegesprek (zie hieronder). 

Oriëntatiegesprek

De school volgt de afspraken die in De OverstapRoute zijn vastgelegd. Check ook De OverstapRoutekaart. Met alle leerlingen die graag naar onze school willen, voeren we een oriëntatiegesprek. In dit gesprek kan de leerling aangeven wat hij graag wil leren, waarom hij voor onze school kiest, welke hobby’s hij heeft en wat hij leuk vond om te doen op de vorige school. Wij vertellen de leerling wat wij te bieden hebben en we kijken of er een match is tussen de leerling en onze school. Hierbij kijken we vooral goed of de leerling past bij het creatieve karakter van de school. De leerlingen wordt gevraagd werk mee te nemen. Dit kunnen PowerPoint-presentaties zijn of tekeningen, foto’s, voorbeelden van games en registraties van licht- en geluidshows. Begin maart vindt de definitieve inschrijving plaats.

Documenten

VMBO-ADVIES

Een leerling kan geplaatst worden als hij van de basisschool een vmbo-advies (alle leerwegen) krijgt en als hij of zij past bij het creatieve karakter van de school. Alle leerlingen met een vmbo-advies zijn van harte welkom. Echter, wij hebben niet de mogelijkheid leerlingen met een leerwegondersteunend (LWOO-)advies voldoende te ondersteunen. In Rotterdam krijgen alle leerlingen eind maart te horen of ze definitief geplaatst zijn. Alleen op het moment dat er meer leerlingen zich aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, moet er geloot worden. De verwachting is dat dit bij ons niet nodig zal zijn. De volledige intakeprocedure en het bijbehorende tijdpad staat beschreven in De OverstapRoute.

Adres

Grafisch Lyceum Rotterdam
VMBO voor Vormgeven en Media
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

> Alle contactgegevens