<

Faciliteiten

Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt de meest uitgebreide faciliteiten om leerlingen tijdens de opleiding te ondersteunen. Zo beschikt de school - als enige vmbo in Nederland - over een eigen radiostation: FLEX FM. Hier leren de leerlingen hun eigen radioprogramma’s maken, die via internet worden uitgezonden. De voorbereiding en de uitvoering van de radioprogramma’s zijn verwerkt in diverse lessen. Maar er is meer!

MacBook

Binnen de hele school speelt ICT een prominente rol. Het GLR stelt alle leerlingen een MacBook ter beschikking. Deze MacBooks worden aan het eind van de lesdag opgeborgen in de kluis van de leerlingen en daar opgeladen. De leerlingen verwerken de opdrachten meestal ook digitaal, zij kunnen deze opslaan in hun persoonlijke map. De docent controleert in de map of het werk gedaan is en of de kwaliteit van het werk in orde is.

Alle leerlingen krijgen een MacBook ter beschikking

Software

Op de MacBooks staan tal van softwareprogramma’s die ook gebruikt worden door bedrijven in de creatieve industrie. In de MVI-lessen leren de leerlingen hoe zij de diverse programma’s moeten gebruiken. Denk aan Photoshop om digitaal foto’s te bewerken, InDesign om mooie pagina lay-outs te maken en Illustrator om vrij te ontwerpen en digitaal te tekenen. Ook op het gebied van interactieve vormgeving en AV (audiovisueel: geluid en beeld) gaan de leerlingen aan de slag met diverse softwareprogramma’s, bijvoorbeeld om websites te maken en video’s te monteren.

Productiehuis

In het productiehuis het mogelijk op een digitale drukpers mooie afdrukken van posters en flyers te maken. Ook staan er enkele plotters om groot formaat stickers af te drukken. Met de 3D-printers kunnen de leerlingen driedimensionale voorwerpen maken. Daarnaast is er allerlei apparatuur om afbeeldingen te drukken op bijvoorbeeld mokken, petjes en T-shirts.

In het productiehuis kunnen leerlingen werken met onder meer 3D-printers

AV/Theatertechniekapparatuur

Het Grafisch Lyceum Rotterdam beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid professionele AV-apparatuur, waaronder film/videocamera’s, mengpanelen en computergeprogrammeerde licht- en geluidstafels en theaterlampen en -spots. Hier gebruiken leerlingen ICT om licht, beeld en geluid met behulp van de digitale apparatuur tot in de puntjes te regelen.

Het vmbo beschikt over allerlei apparatuur op het gebied van theatertechniek