Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Seda van der Spek

  • /
  • Alumni - Seda van der Spek

'Ik vond mijn stages het leukste'

Seda van der Spek is in 2007 afgestudeerd op het Grafisch Lyceum Rotterdam in de opleiding Theatertechniek. In diezelfde maand kreeg ze een baan aangeboden in Theater aan de Schie in Schiedam, en daar werkt ze nog!

STEEDS LEUKER

‘Toen ik begon met de opleiding Theatertechniek (nu Podium- en evenemententechniek), wist ik er nog weinig vanaf. Maar het werd steeds leuker! Je krijgt in de opleiding veel theorie over het vak en over de materialen waar je mee werkt. Er zijn ook veel praktijkvakken op school, maar het vak leer je eigenlijk pas echt in een bedrijf. Ik vond mijn stages het leukste aan de hele studie. Dan leer je pas echt hoe het in zijn werk gaat in het theater.’

VERDER GROEIEN

'Na mijn stage in het Theater aan de Schie mocht ik blijven werken als leerling technicus en ben daarna doorgegroeid naar allround technicus. Inmiddels werk ik al 14 jaar in Schiedam. Ik vond op het toneel werken toch wel erg leuk en ben mij gaan verdiepen in de trekkenwand. Na een paar cursussen en veel oefenen mocht ik de functie “specialist trekkenwand” gaan bekleden. Naast de trekkenwand ging ik steeds meer andere dingen erbij doen voor de techniek zoals bijvoorbeeld de planning voor de technische ploeg en werd ik ook toneelmeester! Daar ben ik echt heel blij mee en deze functie beoefen ik nu nog steeds.

Volg ons op