Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO

jaarverslag

Jaarverslag 2021

In het GEÏNTEGREERD JAARVERSLAG 2021 laat het Grafisch Lyceum Rotterdam zien hoe wij ons onderwijs en de begeleiding aan studenten en leerlingen hebben vormgegeven in 2021.

Vanwege de covid-pandemie en de maatregelen die hieruit voortvloeiden, was het opnieuw een bewogen jaar. In dit jaarverslag blikken we hier uitgebreid op terug, maar kijken we ook naar de toekomst. Met dit jaarverslag, inclusief de Jaarrekening 2021 leggen wij verantwoording af aan alle stakeholders van het GLR.

Facts 2021

De belangrijkste feiten en cijfers van 2021, en een selectie van interessante en mooie projecten waar we aan hebben gewerkt, hebben we gebundeld in Facts 2021. Deze informatie tref je hieronder aan.

GLR Glitches
GLR Factsheet Logo
GLR Factsheet Medewerkers
GLR Factsheet Woonplaatsen
GLR Factsheet Geslaagd
GLR Factsheet Aanmeldingen
GLR Factsheet Open dag
GLR Factsheet Studenten
GLR Factsheet Geslaagden
GLR Factsheet Stage
GLR Factsheet Open dag
GLR Factsheet Instagram
GLR Factsheet Tiktok
GLR Factsheet Youtube
GLR Factsheet Alumni
GLR Factsheet Merch
GLR Factsheet Emails
GLR Factsheet HBO

Nieuws 2021

EUROVISION

EUROVISION

Studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek hielpen in april 2021 mee aan de opbouw van het Eurovisie Songfestival in Ahoy. Zo kregen zij de geweldige kans om ervaring op te doen bij een van de grootste mediaproducties ter wereld. Student Tebbe Jan en GLR-medewerker Roy hadden de eer om de eerste lamp in te hangen.
NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR

NIEUWE ORGANISATIE- STRUCTUUR

Per 1 augustus 2021 is de organisatiestructuur op het GLR aangepast. Op het mbo hebben we nu drie onderwijsafdelingen met elk een eigen sectordirecteur. Elke onderwijsafdeling heeft drie teamleiders die de onderwijsteams aansturen. Met deze wijziging zetten we in op meer wendbaarheid van de organisatie, meer samenwerking tussen de onderwijsteams en meer persoonlijke aandacht voor medewerkers en studenten. Na de pensionering van Fred van Vliet, vond er ook een wijziging plaats in het bestuur: Rob Hoogstraaten is sinds 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Hans Maas is per 1 september aangesteld als nieuw lid CvB, naast Rianne van der Meij.
ONLINE EXPO

ONLINE EXPO

Een grote eindexpositie op school was vanwege corona niet mogelijk, dus richtten we in juni een online expovloer in met het mooiste werk van de studenten Mediavormgeven en Fotografie. In een 3D-omgeving presenteerden de studenten hun werk waar de bezoekers eenvoudig doorheen konden navigeren. Het voordeel van een online expo is, is dat deze niet enkele dagen maar bijna een jaar te bezoeken is geweest via onze website.

GRADUATIONVIP PARTY

Ook dit jaar hebben wij onze studenten letterlijk in de spotlights gezet toen zij hun diploma in ontvangst namen. Ze werden ontvangen op een echte VIP-party in onze studio’s. Door corona konden alleen de geslaagde studenten live bij de uitreiking aanwezig zijn, maar via een grote videowall waren hun naasten er ook bij. Samen met de eigen klasgenoten en mentor keken de geslaagden terug op hun tijd op het Grafisch Lyceum Rotterdam, waarna ze het felbegeerde papiertje overhandigd kregen.

WE’AR GLR

WE’AR GLR

WE’AR GLR, dat is de naam van de Grafisch Lyceum Rotterdam merchandise! Op dinsdag 26 oktober 2021 werd de merchandiselijn met een DJ en modeshow feestelijk gelanceerd op het GLR. WE’AR GLR staat, net als het GLR en zijn studenten, voor creativiteit, eigenzinnigheid, lef en de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn. Studenten die mooi artwork maken, kunnen hun werk inzenden en zo kans maken op hun eigen item in de Xclusive-lijn. Zo krijgen zij een podium om hun creatieve talent te delen met de buitenwereld.
Check de merch items

FYSIEKE OPEN DAG

Na een tijd van lockdowns en strenge coronamaatregelen, mochten in november 2021 onze deuren dan écht open voor de Open Dag. Het was een succesvolle dag met volop belangstelling van leerlingen (en hun ouders/verzorgers) uit de brede regio.

THIS IS ME

THIS IS ME

In de eerste week van juni 2021 organiseerde onze vmbo-afdeling de projectweek ‘Theater en Film’ in samenwerking met de SKVR. Tijdens deze week hebben de leerlingen onder begeleiding van docenten een voorstelling gemaakt en gefilmd. Alle leerlingen waren ingedeeld bij een discipline. Ze werkten aan decor, organisatie, ‘making of…’, zang, kostuum, acteren, dans, theatertechniek en montage. Het thema van de projectweek was ‘This is me’, het ging over jezelf ontdekken. Het eindproduct werd op 14 juni gepresenteerd in Pathé Schouwburgplein, waarbij de leerlingen van leerjaar 1 aanwezig waren.

SNOOZE: KIJKENVANUIT JE BED

Schoolfeesten, excursies en leuke projecten… die gingen in 2021 niet door vanwege corona. Maar de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een mooi alternatief bedacht om hun medestudenten en docenten een opkikker te geven: GLR Snooze. Snooze was een liveshow vanuit de school met als gasten onder meer Arie Boomsma, Jandino Asporaat en Froukje. De leerlingen en studenten van de school konden de show coronaproof vanuit hun bed bekijken. Snooze was een mooi samenwerkingsproject van diverse afdelingen.

IN GESPREK MET MÁXIMA

IN GESPREKMET MÁXIMA

Op vrijdag 3 september 2021 vond de officiële opening plaats van mbo-jaar 2021-2022, door niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima. Ook het Grafisch Lyceum Rotterdam droeg bij aan de Nationale Opening. Zilvie den Otter, student Mediavormgeven, nam samen met docent Karin Hut en onze bestuurder Rianne van der Meij deel aan een gesprek met de Koningin over het onderwerp burgerschap.

OPENINGESPORTS SPACE

Begin september 2021 opende het GLR vol trots een hypermoderne nieuwe ruimte in de school: de Esports Space. Het GLR zet de komende jaren flink in op het fenomeen esports en integreert de wereld van competitief gamen op verschillende manieren in het onderwijs. ‘Bij esports-events komen alle disciplines waar wij voor opleiden samen’, aldus bestuursvoorzitter Rob Hoogstraaten. ‘Denk aan de organisatie achter esports events, het maken van visuals voor livestreams, het bouwen van podia en shoutcasters booths, het verzorgen en regisseren van livestreams, het verslag doen van de wedstrijden, etc. Bij de esports-projecten die we gaan organiseren, leren de studenten samenwerken en over de grenzen kijken van hun eigen opleiding.

TECH XPRESS ON THE ROAD

TECH XPRESSON THE ROAD

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is sinds oktober 2021 ‘on the road’ met de TECH XPRESS! De TECH XPRESS is een multifunctionele techniekwagen vol innovatieve snufjes. Met deze wagen tourt het GLR langs basis- en vo-scholen in de regio om kinderen bekend te maken met de wereld van media en techniek. De techniekwagen is een van de onderdelen van de landelijke campagne Sterk Techniek Onderwijs. De TECH XPRESS is meteen al erg in trek, binnen korte tijd was het hele schooljaar volgeboekt. > www.glrtechxpress.nl/

Volg ons op