In het GEÏNTEGREERD JAARVERSLAG 2021 laat het Grafisch Lyceum Rotterdam zien hoe wij ons onderwijs en de begeleiding aan studenten en leerlingen hebben vormgegeven in 2021.
Vanwege de covid-pandemie en de maatregelen die hieruit voortvloeiden, was het opnieuw een bewogen jaar. In dit jaarverslag blikken we hier uitgebreid op terug, maar kijken we ook naar de toekomst. Met dit jaarverslag, inclusief de Jaarrekening 2021 leggen wij verantwoording af aan alle stakeholders van het GLR.
De belangrijkste feiten en cijfers van 2021, en een selectie van interessante en mooie projecten waar we aan hebben gewerkt, hebben we gebundeld in Facts 2021. Deze informatie tref je hieronder aan.
Ook dit jaar hebben wij onze studenten letterlijk in de spotlights gezet toen zij hun diploma in ontvangst namen. Ze werden ontvangen op een echte VIP-party in onze studio’s. Door corona konden alleen de geslaagde studenten live bij de uitreiking aanwezig zijn, maar via een grote videowall waren hun naasten er ook bij. Samen met de eigen klasgenoten en mentor keken de geslaagden terug op hun tijd op het Grafisch Lyceum Rotterdam, waarna ze het felbegeerde papiertje overhandigd kregen.
Na een tijd van lockdowns en strenge coronamaatregelen, mochten in november 2021 onze deuren dan écht open voor de Open Dag. Het was een succesvolle dag met volop belangstelling van leerlingen (en hun ouders/verzorgers) uit de brede regio.
Schoolfeesten, excursies en leuke projecten… die gingen in 2021 niet door vanwege corona. Maar de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een mooi alternatief bedacht om hun medestudenten en docenten een opkikker te geven: GLR Snooze. Snooze was een liveshow vanuit de school met als gasten onder meer Arie Boomsma, Jandino Asporaat en Froukje. De leerlingen en studenten van de school konden de show coronaproof vanuit hun bed bekijken. Snooze was een mooi samenwerkingsproject van diverse afdelingen.
Begin september 2021 opende het GLR vol trots een hypermoderne nieuwe ruimte in de school: de Esports Space. Het GLR zet de komende jaren flink in op het fenomeen esports en integreert de wereld van competitief gamen op verschillende manieren in het onderwijs. ‘Bij esports-events komen alle disciplines waar wij voor opleiden samen’, aldus bestuursvoorzitter Rob Hoogstraaten. ‘Denk aan de organisatie achter esports events, het maken van visuals voor livestreams, het bouwen van podia en shoutcasters booths, het verzorgen en regisseren van livestreams, het verslag doen van de wedstrijden, etc. Bij de esports-projecten die we gaan organiseren, leren de studenten samenwerken en over de grenzen kijken van hun eigen opleiding.