Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

AlumnusMichael de Regt

  • /
  • Nieuws/
  • Alumnus Michael de Regt

Michael de Regt is Experience Director bij Philips. Hij begon zijn carrière met de opleiding RTO (Reproductie Teken Opleiding, het huidige Mediavormgeven) aan het GLR van 1992 tot 1996. 'Door puur toeval kwam ik op het GLR terecht. Een vriend vroeg of ik meeging naar de open dag. Daar vond ik tekenen gaaf en besloot me aan te melden,' vertelt Michael. Zijn pad leidde uiteindelijk tot een succesvolle carrière bij Philips, waar hij al 23 jaar werkt.

‘Toen ik afstudeerde had je vooral de keuze om dtp’er te worden, dat zag ik niet zo zitten. Ik ben niet degene tegen wie je zegt: ga dit maken. Ik wil liever de leiding en de creatieve richtingen kunnen uitzetten.’ Na het GLR koos Michael voor Interaction Design aan de HKU in Utrecht. Tijdens zijn eindpresentatie op de HKU kwamen meerdere bedrijven langs die interesse in hem toonden. Philips was daar één van en de rest is geschiedenis.

Philips

Michael begon als visual designer bij Philips, waar hij werkte aan consumentenelektronica. De introductie van de iPhone bracht een grote verandering teweeg in het ontwerp- en ontwikkelproces. 'Design werd veel belangrijker,' legt hij uit. Michael richtte zich meer op de medische sector en begon mobiele apps te ontwikkelen voor medische toepassingen. Sinds drie jaar is hij Experience Director en daarmee verantwoordelijk voor de gebruikerservaring van een deel van het medische softwareportfolio van Philips. Dit omvat het ontwerp en de ontwikkeling van medische apparatuur en apps die in ziekenhuizen worden gebruikt. 'Ik werk vaak samen met het designteam in ziekenhuizen om te zien hoe verpleegkundigen en artsen onze applicaties gebruiken,' vertelt hij. 'Het is fascinerend om door mijn werk ook medische kennis op te doen.'

Lumify, de draagbare echografie

Een van de belangrijkste projecten van Michael en zijn team is de Philips Lumify, een draagbaar echografiesysteem. 'Het is een apparaat waarmee artsen overal echo's kunnen maken, niet alleen in het ziekenhuis. Echografie is de enige manier om in het lichaam te kijken zonder schadelijke straling,' legt hij uit. De Lumify kan worden aangesloten op een smartphone of tablet, waardoor artsen en verpleegkundigen de beelden eenvoudig kunnen delen.

Toegankelijke health care

Michael is trots op de impact van de Lumify, vooral in ontwikkelingslanden. 'Met de Lumify kan een verpleegkundige in een afgelegen dorp in Azië toch echo's maken en delen met collega's wereldwijd. Zo maken we gezondheidszorg toegankelijker voor iedereen', zegt hij.

Erkenning in de designwereld

De innovatieve benadering van Michael en zijn team leverde hen meerdere prestigieuze prijzen op, waaronder de iF Gold Design Award en de Red Dot – Best of the Best – Design Award. 'Deze prijzen zijn de Oscars voor de designwereld', zegt Michael trots.

Geleerd op het GLR

Michael kijkt met plezier terug op zijn tijd bij het GLR. 'De opleiding heeft me een goede basis gegeven als ontwerper. Wat ik toen geleerd heb, gebruik ik nog steeds. We leerden veel over huisstijlen en identity, maar voor mij is de kern van het vak om iets visueel aantrekkelijk en duidelijk te maken. Het is zó belangrijk dat je kunt uitleggen: dit zit daar, dit ziet er zo uit. De visuele en creatieve kracht die je als vormgever hebt, is heel belangrijk en iets waarmee je je echt kunt onderscheiden van anderen. Daar moet je altijd aan blijven werken.' In de toekomst wil hij zijn kennis graag overdragen aan de volgende generaties door les te geven en presentaties te verzorgen.

De reünie

Michael was het contact met iedereen uit zijn klas al lange tijd geleden verloren. Toen hij zes jaar geleden nietsvermoedend bij een concert stond, tikte oud-klasgenoot Jan-Willem hem op zijn rug: ‘Ben jij Michael van school?’ De twee oude schoolvrienden besloten een reünie voor hun oude klas te organiseren. Via LinkedIn ontstond er een WhatsApp-groep en via via kregen ze uiteindelijk de klassenlijst in handen. Michael en Jan-Willem vonden 26 mensen terug, 18 daarvan kwamen op 5 april 2024 naar het GLR voor de reünie, 28 jaar na hun afstuderen! Na een rondleiding door de school (die voor hen bijna onherkenbaar getransformeerd is) en een borrel in de Event Space van het GLR, ging de groep de stad in om met elkaar een hapje te eten. #GLRforever

Michael met zijn oud-klasgenoten tijdens de reünie in april

Volg ons op