Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

OASIS van start

  • /
  • Nieuws/
  • OASIS: samenwerking op het gebied van immersive technology

Samenwerking op het gebied van immersive technology

Zes technisch-creatieve mbo-vakscholen, waaronder het GLR, en 22 bedrijven uit de media-, game- en entertainmentindustrie hebben het nationale consortium OASIS gelanceerd. Dit is de grootste samenwerking in Nederland op het gebied van immersive technology, zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR). De lancering vond plaats op 9 juli in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

OASIS (Organised Advancement of Specialists in Immersive Solutions) zet zich in om onderwijs en industrie te verbinden, met als doel specialisten op te leiden die toekomstige technologieën zoals VR en AR kunnen vormgeven en toepassen. Met een subsidie van 2,4 miljoen euro van het Regionaal Investeringsfonds mbo, worden mbo-4 onderwijsprogramma’s en innovatieve projecten ontwikkeld.

Belangrijke partners

Bekende namen als ITV Studios, Banijay Benelux, en NPO Innovatie zijn enkele van de partners in dit consortium. ‘Door onze krachten te bundelen met leiders in de industrie, verzekeren we dat onze studenten vooraan staan bij de nieuwste ontwikkelingen en goed voorbereid zijn op de toekomstige arbeidsmarkt’, zegt Hans Maas, bestuurder bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Edwin van der Veen van ITV Studios benadrukt het belang van OASIS als volgt: ‘Wij geloven dat de toekomst van televisie ligt in immersive technology. Door talent op te leiden, kunnen we hoogwaardige content blijven produceren en blijft Nederland voorop lopen in de televisiewereld.’

Initiatieven en Toekomstvisie

OASIS zal de komende jaren verschillende belangrijke projecten ontplooien, waaronder:

  • Innovation Board: Een groep experts die strategisch advies biedt.
  • Onderwijsprogramma Immersive Design: Gericht op het leren van essentiële vaardigheden in VR, AR, en meer.
  • Immersive Academy: Een platform voor continue professionele ontwikkeling van docenten en praktijkopleiders.
  • Practoraat Immersive Solutions: Bevordert onderzoek en innovatie.
  • Immersive Learning Community: Faciliteert een netwerk voor samenwerking en kennisdeling.

Hou de LinkedIn-pagina van OASIS in de gaten voor de laatste updates. 

Bekijk hier het volledige persbericht over de lancering van OASIS

De handtekeningen onder OASIS staan!

Volg ons op