Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Veelgesteldevragen

Het is zomervakantie. In deze periode zijn de meeste afdelingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam gesloten en dus niet bereikbaar. Heb je een vraag, check dan de lijst hieronder met de meest gestelde vragen. Hopelijk vind je hier het antwoord.

Staat je vraag er niet bij, mail dan naar info@glr.nl. Vanwege de vakantie kan het wel iets langer duren voordat je antwoord krijgt. 

Bereikbaarheid en start schooljaar

VanAF wanneer is de school weer bereikbaar?

Het GLR is vanaf maandag 19 augustus 2024 weer telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Ik heb een brief/e-mail ontvangen waarin staat dat mijn opleiding op 1 augustus start. Klopt dat?

De officiële startdatum van je opleiding is 1 augustus 2024. Dit is de datum die je bijvoorbeeld aan DUO moet doorgeven. De lessen starten echter pas in de week van 26 augustus.

Wanneer is de eerste schooldag? 

De introductieweek voor alle eerstejaars mbo-studenten vindt plaats in de week van 26 augustus tot en met 30 augustus. De eerste lessen starten in de week van 2 september. 

De vmbo-leerlingen starten op woensdag 28 augustus met de introductie. In dezelfde week beginnen de lessen. Voor ieder leerjaar is de duur en invulling van de introductie verschillend, deze info wordt per brief en mail gecommuniceerd.

Hoe ziet mijn rooster voor de introductieweek eruit?

Alle mbo-studenten ontvangen per e-mail en per post informatie over de introductieweek met het bijbehorende rooster. Het introductierooster is ook te vinden door in te loggen op onze site (www.mijnglr.nl).

Waar vind ik mijn rooster?

Op de homepage van www.mijnglr.nl kun je je rooster bekijken. Dit kan alleen als je op de kennismakingsdag in juni ingelogd bent geweest in ons systeem. Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je dat in orde maken in de introductieweek. In lokaal Bb.550 kun je terecht bij de collega's van onze ICT-afdeling die je daarbij kunnen helpen.

Hoe log ik voor de eerste keer in via het online schoolsysteem?

Wij vinden online veiligheid heel belangrijk, daarom gebruiken wij een twee-factor-authenticatie met behulp van de app DUO. De eerste keer inloggen via dit systeem kan alleen fysiek op school. Tijdens de kennismakingsdag in juni heeft de mentor dit gedaan met alle nieuwe studenten. Was je hier niet bij? Dan helpt je mentor je hierbij na de zomervakantie.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt en kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Heb jij je al een keer aangemeld tijdens de kennismakingsdag in juni met mentor, maar ben je je wachtwoord vergeten? Dan is het mogelijk om via https://passwordreset.microsoftonline.com een nieuw wachtwoord in te stellen. Hierbij is het belangrijk dat je het bij vraag 1 aangeduide e-mailadres of telefoonnummer hebt ingevuld waarop je een code kan ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet voldoen aan: minimaal 10 karakters lang, waaronder 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 getal, 1 niet alfanumeriek teken en het nieuwe wachtwoord mag niet te makkelijk zijn. Vervolgens kun je je als student opnieuw aanmelden op Mijn GLR met het nieuwe wachtwoord.

Lukt het toch niet? Dan kan je na de vakantie terecht bij onze collega’s van de Technische Servicedesk. Na de zomervakantie staan zij in lokaal Bb.550 klaar om alle studenten te helpen met inlogproblemen.

Hoe kan ik een kluisje huren?

Vanaf 24 juni tot en met 15 juli kunnen alle GLR-studenten een kluisje reserveren door een mailtje te sturen naar het e-mailadres facilitair-meldpunt@glr.nl o.v.v. je volledige naam, studentnummer en opleiding. Hierbij geldt vol = vol. Als er een kluis toegekend wordt, ontvang je een bevestiging op je e-mailaccount van school. Vanaf 26 augustus 2024 kan de sleutel van een kluis worden afgehaald bij de postkamer nabij de hoofdingang

Schoolmateriaal

MBO

Waar kan ik schoolmateriaal bestellen?

Alle studenten bestellen zelf hun leermiddelen en eventuele materialen. De eerstejaars en tweedejaars studenten ontvangen voor de zomervakantie hun leermiddelenlijst per e-mail en per post. De derdejaars studenten hebben geen leermiddelenlijst.

Voor vragen over boeken/ licenties kun je contact opnemen met boeken@meerkantoor.nl.
Voor vragen over de materialenlijst van Mediavormgeven kun je terecht bij Van Beek Art Supplies, telefoon 010-2330035.

Waarom heb ik geen code ontvangen voor de tegemoetkoming leermiddelen?

Alleen studenten die op of na 1 september 2024 18 jaar worden en onderwijs volgen op het GLR krijgen een tegemoetkoming. Informatie over de tegemoetkoming wordt per e-mail en per post naar de betreffende studenten verstuurd.

Ik heb me bij jullie aangemeld, maar ik heb gekozen voor een andere school. Hoe kan ik mij afmelden?

Je kunt je afmelding per e-mail doorgeven via studiezaken@glr.nl.

Is het mogelijk om tegen een gunstig tarief Adobe-licenties te kopen?

We raden je aan om met de aanschaf van software te wachten tot je verder bent met de opleiding. Via www.slim.nl of www.surfspot.nl kun je goede en legale software goedkoop aanschaffen. 

Wat voor computer moet ik voor thuis aanschaffen?

Na de zomervakantie zie je ook een aantal uur online lessen staan in je rooster. Dit zijn soms lessen waar je specifieke software of een computer voor nodig hebt. Computers zijn in voldoende mate aanwezig op school. Wanneer het niet vermeld staat op de boekenlijst, raden we je aan om nog even te wachten met de aanschaf van een computer, laptop of software en eerst te ervaren wat je nodig hebt voor je opleiding. Je kunt de docenten hiervoor raadplegen bij de start van je opleiding.
Studenten van de opleiding Mediavormgever ontvangen bij hun introductiedagen extra info over de aanschaf van een computer/laptop in verband met de online lessen. 

Wil je toch alvast een computer aanschaffen, dan hebben we deze tips voor je: 

Geschikt voor Office:

 • Minimaal Intel i3 processor/AMD Ryzen 3 processor
 • Elke Windows 11 versie voldoet
 • Minimaal 4GB geheugen
 • Videokaart niet relevant
 • Webcam en microfoon

Geschikt voor zwaardere software zoals 3D bewerking:

 • Minimaal Intel i7/AMD Ryzen 7 processor
 • Minimaal 16GB werkgeheugen
 • Windows 11
 • Videokaart: NVidia Geforce GTX 1650/1660/RTX 2060
 • Zorg voor een ingebouwde SSD schijf
 • Let erop dat er een HDMI aansluiting aanwezig is
 • Webcam en microfoon
   

VMBO

Wat kost het huren van een kluisje op het vmbo?

Voor de kluisjes op het vmbo vragen we een borg van 10 euro. Die brengen we bij inschrijving in rekening. 

Kan ik gebruikmaken van de fietsenstalling van het vmbo?

Ja, dat kan. Een sleutel van de fietsenstalling op het vmbo (Stadhoudersplein) kun je tegen een borg van 5 euro na de vakantie ophalen bij de administratie. 

Wanneer, waar en hoe moet de MacBook-overeenkomst ingeleverd worden?

De MacBook-overeenkomst graag ondertekend inleveren per e-mail of bij de administratie op woensdag 28 augustus 2024. 

Hoe ontvang ik de schoolboeken?

De boeken van het boekenpakket worden door school besteld en die worden in de zomervakantie bij je thuis afgeleverd.

Zijn er naast het boekenpakket nog andere spullen die ik nodig heb op het vmbo?

Voor de zomervakantie hebben alle nieuwe leerlingen een lijst ontvangen met de materialen die verder nodig zijn. Je mag zelf weten waar je die spullen koopt.

Krijgen ouders informatie over het leerjaar en de school, de vakanties en regels?

Ja, in september 2024 organiseren we voor de ouders/verzorgers een ouderavond om kennis te maken met de mentor en de inhoud van het schooljaar samen door te nemen. Ook delen we aan de leerlingen een informatieboekje uit met alle informatie. Dit boekje plaatsen we ook op de website.

AANMELDEN

Kan ik me nog aanmelden voor schooljaar 2024-2025?

Veel opleidingen zijn al gesloten voor aanmelding. Bekijk via aanmelden op onze website waar nog plek is. 

De opleiding is vol, kan ik op de reservelijst geplaatst worden?

Als de opleiding gesloten is voor aanmelding, dan betekent dit dat er al een wachtlijst is. Deze wachtlijsten zijn behoorlijk lang en het heeft het geen zin om daar nog onderaan op te staan. 

Ik sta op de reservelijst. Wanneer hoor ik uiterlijk of er nog een plekje vrij komt?

Iedereen die op de reservelijst staat, heeft een mail ontvangen dat het GLR contact opneemt zodra er een plek vrijkomt. We kunnen helaas geen garantie geven dat er een plek vrijkomt en het kan voorkomen dat dit pas na de zomervakantie gebeurt. We adviseren je om je ook aan te melden bij andere scholen voor het geval er geen plek vrijkomt.

Is het mogelijk om in februari in te stromen?   

Nee, al onze opleidingen starten na de zomervakantie. Instromen in februari is niet mogelijk.

Wanneer kan ik me aanmelden voor schooljaar 2025-2026?

Vanaf 1 oktober 2024 kun je je via onze website aanmelden voor schooljaar 2025-2026.

OVERIG

Hoe kom ik aan mijn OV-reisproduct?

Je OV-reisproduct kun je aanvragen via www.mijnduo.nl (www.duo.nl)

Wanneer zijn de vakanties in schooljaar 2024-2025?

Bekijk hier het vakantierooster voor het vmbo.   
Bekijk hier het vakantierooster voor het mbo.  

Wanneer zijn de open dagen?

Op zaterdag 9 november 2024 ben je van harte welkom op onze Open Dag van 10.00 tot 15.00 uur. Op donderdag 30 januari 2025 is onze school te bezoeken tussen 16.00 en 21.00 uur tijdens de Open Avond.

Wat zijn de kosten voor de opleiding?

De kosten van een opleiding bestaan uit lesgeld en de aanschaf van studieboeken, readers en materiaal. Onder het kopje schoolkosten lees je meer.

Bieden jullie ook cursussen voor volwassenen aan?

Nee, wij bieden alleen voltijds mbo- en vmbo-opleidingen aan.

Ik heb een stagevacature. Waar kan ik die uitzetten?

Bedrijven kunnen stagevacatures mailen naar ons Stagebureau: stagebureau@glr.nl. Vanaf 26 augustus worden de stagevacatures gelezen door de medewerkers van het Stagebureau.

Ik heb een project dat ik met jullie studenten wil doen. Hoe pak ik dat aan?

Vul het formulier bij Projecten in en ons Projectbureau bekijkt na de zomervakantie of je project past binnen het onderwijs. Let op: we nemen geen projecten aan met een commercieel doel (zie spelregels).

Ik heb een vacature of een opdracht die ik graag wil delen. waar kan ik terecht?

Tijdens de schoolvakantie is ons Job Board gesloten. In de week van 19 augustus is het weer mogelijk je job in te vullen op deze pagina.

Volg ons op