Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

Veelgesteldevragen

Het is zomervakantie. In deze periode zijn de meeste afdelingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam gesloten en dus niet bereikbaar. Heb je een vraag, check dan de lijst hieronder met de meest gestelde vragen. Hopelijk vind je hier het antwoord.

Staat je vraag er niet bij, mail dan naar info@glr.nl. Vanwege de vakantie kan het wel iets langer duren voordat je antwoord krijgt. 

Bereikbaarheid en start schooljaar

VanAF wanneer is de school weer bereikbaar?

Het GLR is vanaf maandag 15 augustus 2022 weer telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Ik heb een brief/e-mail ontvangen waarin staat dat mijn opleiding op 1 augustus start. Klopt dat?

De officiële startdatum van je opleiding is 1 augustus 2022. Dit is de datum die je bijvoorbeeld aan DUO moet doorgeven. De lessen starten echter pas in de week van 29 augustus.

Wanneer is de eerste schooldag? 

De introductieweek voor alle eerstejaars mbo-studenten vindt plaats in de week van 22 augustus tot en met 26 augustus. De eerste lessen starten in de week van 29 augustus. De vmbo-leerlingen starten op woensdag 24 augustus met de introductie.

Hoe ziet mijn rooster voor de introductieweek eruit?

Ben jij eerstejaars mbo-student op het GLR, dan heb je een brief ontvangen thuis met informatie over de introductieweek. Op de achterkant van deze brief staat je rooster voor de introductieweek. 

Waar vind ik mijn rooster?

Op de homepage van www.mijnglr.nl kun je je rooster bekijken. Het rooster staat per 11 juli online. 

Hoe log ik in op Mijn GLR? 

Via deze video leggen we je uit hoe je de eerste keer inlogt op Mijn GLR. Let op: telefoonnummer en e-mail MOET beide worden ingevuld.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt en kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Wanneer je niet meer kan inloggen op www.mijnglr.nl, dan is het mogelijk om via https://passwordreset.microsoftonline.com een nieuw wachtwoord in te stellen. Hier is het belangrijk dat je het bij vraag 1 aangeduide e-mailadres of telefoonnummer hebt ingevuld waarop je een code kan ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet voldoen aan: minimaal 10 karakters lang, waaronder 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 getal, 1 niet alfanumeriek teken en het nieuwe wachtwoord mag niet te makkelijk zijn. Vervolgens kun je je als student opnieuw aanmelden op Mijn GLR met het nieuwe wachtwoord.

Hoe kan ik een kluisje huren?

Vanaf 27 juni kunnen alle GLR-studenten een kluisje reserveren door een mailtje te sturen naar het e-mailadres facilitair-meldpunt@glr.nl o.v.v. je volledige naam, studentnummer en opleiding. Hierbij geldt vol = vol. Indien er een kluis toegekend wordt, ontvang je een bevestiging op je e-mailaccount van school. Vanaf 22 augustus kun je de sleutel van de kluis afhalen bij de Postkamer (Bb.500). Dit is de kleine ruimte rechts direct na ingang.

Bestellen schoolmateriaal

Waar kan ik schoolmateriaal bestellen?

Het GLR werkt samen met MBOwebshop.nl. Via deze website schaf je eenvoudig de boeken, readers en materialen aan die jij nodig hebt voor je opleiding. Vanaf 11 juli 2022 log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De webwinkel herkent dan welke opleiding je gaat volgen en wat je daarvoor nodig hebt. 

Het lukt niet om te bestellen, wat moet ik doen?

Een uitgebreide handleiding vind je terug op de startpagina van MBOwebshop.nl. Voor veelgestelde vragen kun je kijken op www.mbowebshop.nl/klantenservice. Een mail kun je sturen naar info@mbowebshop.nl of bel naar 020 - 21 05 550.

Ben ik verplicht mijn boeken te bestellen via de MBOwebshop? En de materialenlijst bij Van Beek?

Nee, als je elders je boeken wil bestellen of je materiaal wil aanschaffen, dan mag dat.

Is het mogelijk om tegen een gunstig tarief Adobe-licenties te kopen?

We raden je aan om met de aanschaf van software te wachten tot je verder bent met de opleiding. Via www.slim.nl of www.surfspot.nl kun je goede en legale software goedkoop aanschaffen. 

Wat voor computer moet ik voor thuis aanschaffen?

Na de zomervakantie zie je ook een aantal uur online lessen staan in je rooster. Dit zijn geen lessen waar je specifieke software of computer voor nodig hebt. Deze zijn in voldoende mate aanwezig op school. Een internetverbinding thuis en een eenvoudige computer met camera en microfoon volstaan. We raden je aan om nog even te wachten met de aanschaf van een computer of laptop en eerst te ervaren wat je nodig hebt voor je opleiding. Je kunt de docenten hiervoor raadplegen bij de start van je opleiding. Kun je niet wachten met de aanschaf van een computer of laptop, dan hebben we onderstaande tips voor een mogelijke aanschaf:

Geschikt voor Office:

 • Minimaal Intel i3 processor/AMD Ryzen 3 processor
 • Elke Windows 10 versie voldoet
 • Minimaal 4GB geheugen
 • Videokaart niet relevant
 • webcam en microfoon

Geschikt voor zwaardere software zoals 3D bewerking:

 • Minimaal Intel i7/AMD Ryzen 7 processor
 • Minimaal 16GB werkgeheugen
 • Windows 10
 • Videokaart: NVidia Geforce GTX 1650/1660/RTX 2060
 • Zorg voor een ingebouwde SSD schijf
 • Let erop dat er een HDMI aansluiting aanwezig is
 • webcam en microfoon
   

Aanmelden

Kan ik me nog aanmelden voor schooljaar 2022-2023?

Veel opleidingen zijn al gesloten voor aanmelding. Bekijk via aanmelden op onze website waar nog plek is. 

De opleiding is vol, kan ik op de reservelijst geplaatst worden?

Als de opleiding gesloten is voor aanmelding, dan betekent dit dat er al een wachtlijst is. Deze wachtlijsten zijn behoorlijk lang en het heeft het geen zin om daar nog onderaan op te staan. 

Ik sta op de reservelijst. Wanneer hoor ik uiterlijk of er nog een plekje vrij komt?

Iedereen die op de reservelijst staat, heeft een mail ontvangen dat het GLR contact opneemt zodra er een plek vrijkomt. We kunnen helaas geen garantie geven dat er een plek vrijkomt en het kan voorkomen dat dit pas na de zomervakantie gebeurt. We adviseren je om je ook aan te melden bij andere scholen voor het geval er geen plek vrijkomt.

Is het mogelijk om in februari in te stromen?    

Nee, al onze opleidingen starten na de zomervakantie. Instromen in februari is niet mogelijk.

Wanneer kan ik me aanmelden voor schooljaar 2023-2024?

Vanaf 1 oktober 2022 kun je je via onze website aanmelden voor schooljaar 2023-2024.

Volg ons op