Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Interessegebieden

AllroundSignmaker (BBL)

  • /
  • Allround Signmaker (BBL)

Facts

  • Niveau: 3
  • Duur: 1 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: Medewerker Sign (niveau 2)
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding Allround Signmaker (BBL)

Ben jij gek op media, creativiteit en techniek? Dan is de mbo-opleiding Allround Signmaker van het Grafisch Lyceum Rotterdam iets voor jou. Als Allround Signmaker maak je beletteringen en signproducten voor bijvoorbeeld winkelgevels, auto's, interieurs, reclameborden, bewegwijzering, kleding, vlaggen en spandoeken. Daarbij leer je aangeleverde beelden, teksten en ontwerpen digitaal op te maken en voorbereiden voor productie.

In deze BBL-opleiding leer je in de praktijk werken met allerlei hightech apparatuur, zoals printers, plotters, hittepersen en graveer- en freesmachines. Je leert alles over het monteren van signproducten, werken met folies en het wrappen van auto’s en interieuronderdelen. Specifiek voor niveau 3 is dat je ook leert om een plan van aanpak te maken, ontwerpen te maken en op te leveren, een project voor te bereiden, en medewerkers aan te sturen en te begeleiden.

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact op met jou en het bedrijf. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Een stagecoördinator zoekt je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

HOE ZIET DIT JAAR ERUIT?

Gedurende dit jaar werk je van september tot eind juni minimaal drie dagen per week bij een bedrijf als Allround Signmaker. Een dag in de week kom je naar school. Dan krijg je o.a. ondersteuning bij het maken van een plan van aanpak en is er aandacht voor het maken van media-uitingen. Ook leer je praktische projectleiding uitvoeren, projecten voorbereiden, oefenen in het aansturen van medewerkers, de kwaliteit en voortgang van een project bewaken. Natuurlijk staat ook het ‘finetunen’ van signtechnieken op het programma, zoals wrappen of technieken die vanuit het leerbedrijf gewenst zijn. Ook werk je aan keuzedelen zoals duurzaam produceren, oriëntatie op ondernemerschap of een verdieping colormanagement.

Is Allround Signmaker iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en werkt graag samen met anderen
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn

Volg ons op