Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Overeenkomstvoor nieuwbouw VMBO

  • /
  • Nieuws/
  • Overeenkomst voor nieuwbouw VMBO

Op vrijdag 9 februari hebben het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) en vastgoedspecialist HEVO een overeenkomst getekend voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw aan het Stadhoudersplein 35 in Rotterdam. HEVO gaat het gehele traject van de nieuwbouw begeleiden en managen. 

Ons huidige vmbo-gebouw is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen die aan een modern onderwijsgebouw gesteld worden. Al langere tijd zijn er plannen om de huidige huisvesting te vervangen door een nieuw pand op dezelfde plek. Het nieuwe gebouw wordt een moderne en inspirerende leeromgeving voor vmbo-leerlingen die zich willen specialiseren in de wereld van media, vormgeving & ICT. Het pand krijgt een eigentijdse uitstraling en is ontworpen met oog voor duurzaamheid. 

Impressie van het nieuwe schoolgebouw aan het Stadhoudersplein

Ondertekening

‘We zijn erg blij met de ondertekening van deze overeenkomst’, aldus Rob Hoogstraaten, bestuursvoorzitter van het GLR. ‘Het nieuwe gebouw is een lang gekoesterde wens en biedt onze leerlingen straks de beste faciliteiten om zich te ontplooien.’ HEVO is een ervaren vastgoedspecialist met een ruime ervaring in de nieuwbouw van onderwijsgebouwen. ‘We zijn trots dat we het GLR mogen helpen met de realisatie van hun nieuwbouwplannen’, zegt Ewoud van der Sluis, directievoorzitter van HEVO. ‘We gaan er samen een prachtige school van maken!’

 

Jeroen van den Berg (directeur VMBO), Rob Hoogstraaten (bestuursvoorzitter GLR), Ewoud van der Sluis (directeur HEVO), Hans Maas (bestuurslid GLR) en Peter Huys (projectleider HEVO)

Volgende stap

De eerstvolgende stap in het traject is het samenstellen van het voorlopig ontwerp met de ontwerpende partijen. Ook moet er een tijdelijke vervangende locatie worden gevonden voor de huidige leerlingen. Als dat is gebeurd, kan gestart worden met de sloop van het huidige gebouw. 

Volg ons op