Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Voorzitter MBO Raadbezoekt GLR

  • /
  • Nieuws/
  • Voorzitter MBO Raad bezoekt GLR

Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, bezocht op 13 november 2023 samen met zijn collega Leo de Wit het Grafisch Lyceum Rotterdam. Na ontvangst door het College van Bestuur, volgde een uitgebreide rondleiding door de school.

Een van de onderdelen was een bezoek aan de televisiestudio en regieruimte van het GLR, waar Tekin in gesprek ging met studenten en docenten. Studenten Gigo Pardo en Rowan van Brummen vertelden met veel enthousiasme over de samenwerkingsprojecten van de opleidingen Redactiemedewerker en AV-specialist.

Waardevolle samenwerking

‘In het begin van een project ben je vooral bezig met elkaar leren kennen. Naarmate we meer vertrouwd raakten met elkaar, groeiden ook onze kennis en vaardigheden’, vertelt student AV-specialist Rowan. ‘In principe geven we les aan elkaar tijdens deze projecten, aangezien we zij aan zij zitten. Samen met de studenten van Redactiemedewerker zijn we erin geslaagd om mooie items te maken.’ Student Redactiemedewerker Gigo is het daarmee eens: ‘Ik heb gemerkt dat de samenwerking tussen onze opleidingen heel waardevol is. Je leert nieuwe dingen die ook weer goed te gebruiken zijn tijdens je stage, zoals het editen van video’s.’

In de regieruimte van het GLR: studenten en docenten in gesprek met Adnan Tekin

Schoolmaatschappelijk werk

Na de ontmoeting met de studenten, ging Tekin in gesprek met schoolmaatschappelijk werk en de schoolpsycholoog van het GLR over de toenemende ondersteuningsbehoefte van studenten. Aan het eind van de ochtend volgden een presentatie over het samenwerkingsverband tussen SintLucas en het GLR (The Creative Connection) en een presentatie over de onderwijsprojecten Oud Roze en Oude Liefde. Het werkbezoek werd afgesloten met een lunch.

Tekin in gesprek met schoolmaatschappelijk werk en de schoolpsycholoog over de ondersteuningsbehoefte van studenten

Volg ons op