Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

Mediamaker(BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding

In de opleiding Mediamaker leer je alles over het opmaken van reclame-uitingen zoals folders, posters, brochures en social media posts. Je combineert teksten, foto's en illustraties tot mooie lay-outs. Je werkt hierbij veel met opmaakprogramma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign.

Je krijgt ook vakken op het gebied van computertechniek, typografie en colormanagement. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn. 

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BOL-variant, KLIK HIER voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

JAAR 1:

Aan de slag

Je werkt vanaf begin september tot eind juni (een schooljaar) minimaal drie dagen per week bij een bedrijf als mediamaker. Een dag in de week kom je naar het GLR voor lessen. Op deze dag krijg je o.a. de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen, sport en loopbaan & burgerschap. Verder bestaat het onderwijsprogramma uit thematische opdrachten waarbij je je kennis ontwikkelt. Je voert opdrachten uit, zowel alleen als in groepsverband; samenwerken en overleggen spelen hierbij een belangrijke rol. Natuurlijk staat ook het ‘finetunen’ van dtp-technieken op het programma.

JAAR 2:

Verder ontwikkelen en aan keuzedeel werken

Dit jaar ziet er qua programma ongeveer hetzelfde uit als het eerste jaar. Je gaat je kennis en vaardigheden als mediamaker steeds verder ontwikkelen. Ook ga je dit jaar keuzedelen volgen. Hierbij bepaal je zelf waarin je je wilt specialiseren, denk aan creatieve typografie, gepersonaliseerd schrijven of fotografie.

Is Mediamaker iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft.
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en werkt graag samen met anderen.
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn.

Volg ons op