Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Header Media Maker
Interessegebieden

Mediamaker(BBL)

  • /
  • Mediamaker (BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding mediamaker (BBL)

Ben jij gek op media en creativiteit? Dan past de mbo-opleiding Mediamaker bij jou. Als Mediamaker (ook wel DTP'er genoemd) leer je alles over het opmaken van media-uitingen zoals folders, posters, brochures en posts voor socials. Je combineert teksten, foto's en illustraties tot mooie lay-outs.

In de BBL-opleiding Mediamaker werk je in de praktijk veel met opmaakprogramma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign. Je krijgt ook vakken op het gebied van typografie en colormanagement. Naast alle technische vakken, leer je veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn.

Je kunt de opleiding Mediamaker ook volgen in de BOL-variant, KLIK HIER voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact met jou en met het bedrijf op. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Een stagecoördinator zoekt je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

JAAR 1:

Aan de slag

Je werkt van september tot eind juni minimaal drie dagen per week bij een bedrijf als Mediamaker. Een dag in de week kom je naar school. Je krijgt dan de vakken Nederlands, Engels, rekenen, keuzedelen en loopbaan & burgerschap. Ook krijg je opdrachten waarbij je je kennis verder ontwikkelt. Je voert opdrachten uit, alleen en samen met anderen. Samenwerken en overleggen zijn hierbij belangrijk.

JAAR 2:

Verder ontwikkelen en aan keuzedeel werken

Dit jaar is ongeveer hetzelfde opgebouwd als het eerste jaar. Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden als Mediamaker steeds verder. Dit jaar werk je ook aan keuzedelen, dat zijn een soort specialisaties. Denk aan lessen over duurzaamheid in beroep en oriëntatie op ondernemerschap.

Is Mediamaker iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft.
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en werkt graag samen met anderen.
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn.

Volg ons op