Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

AllroundMediamaker (BBL)

Facts

  • Niveau: 3
  • Duur: 1-2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: Diploma mbo niveau 2, bij voorkeur diploma Mediamaker, Medewerker Sign of Medewerker Printmedia
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding

Teksten, foto's en illustraties bewerken en elke pagina tot in detail opbouwen. Dat doet een mediamaker. In de opleiding Allround Mediamaker leer je alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor print, websites en social media), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Als allround mediamaker kies je voor een veelzijdige baan, want ook het (creatief) bewerken van foto's, het digitaal uitwerken van tekeningen en ontwerpen en het werken met moderne technologie heb jij straks helemaal in de vingers.

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BOL-variant, KLIK HIER voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het Stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je tijdens je studie?

Jaar 1

Aan de slag!

Je werkt vanaf begin september tot eind juni (een schooljaar) minimaal drie dagen per week bij een bedrijf als mediamaker. Een dag in de week kom je naar het GLR voor een schooldag. Op deze dag krijg je o.a. ondersteuning bij het maken van een plan van aanpak en is er aandacht voor het maken van media-uitingen. Ook leer je praktische projectleiding uitvoeren, projecten voorbereiden, oefenen in het aansturen van medewerkers, de kwaliteit en voortgang van een project bewaken. Natuurlijk staat ook het ‘finetunen’ van dtp-technieken op het programma. Daarnaast werk je tijdens de schooldag ook aan een keuzedeel, zoals creatieve typografie, gepersonaliseerd schrijven of fotografie.

Jaar 2

Verder ontwikkelen of al afstuderen?

Ook in jaar 2 werk je minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als mediamaker. Een dag in de week kom je naar het GLR voor een schooldag. 

Let op: De opleiding duurt 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de vooropleiding. Het GLR streeft naar maatwerk in de BBL-opleidingen. Heb je de opleiding Mediamaker op niveau 2 afgerond, dan is de verwachting dat je binnen een jaar het diploma op niveau 3 kunt behalen. Studenten die vanuit de andere richtingen doorstromen, doen er naar verwachting 1,5 tot 2 jaar over.

Is Allround Mediamaker iets voor jou?

  • Je werkt graag met computers en hebt gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit
  • Het lijkt je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs
  • Je kunt nauwkeurig werken.

Volg ons op