Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Header Media Maker
Interessegebieden

AllroundMediamaker(BBL)

  • /
  • Allround Mediamaker (BBL)

Facts

  • Niveau: 3
  • Duur: 1 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: Mediamaker niveau 2
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding Allround Mediamaker (BBL)

Ben jij gek op media en heb je gevoel voor vormgeving? Dan is de mbo-opleiding Allround Mediamaker van het Grafisch Lyceum Rotterdam op jouw lijf geschreven. Als Allround Mediamaker (ook wel Allround DTP'er genoemd) werk je aan mooie lay-outs voor websites, socials en gedrukte media. Dat doe je door teksten, foto's en illustraties met elkaar te combineren. Ook het (creatief) beeldbewerken van foto’s en het digitaal uitwerken van ontwerpen heb jij straks helemaal in de vingers.

In de BBL-opleiding Allround Mediamaker leer je in de praktijk alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor print, websites en social media), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BOL-variant, KLIK HIER voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact op met jou en het bedrijf. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Een stagecoördinator zoekt je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

Wat leer je in dit jaar?

Gedurende dit jaar werk je van september tot eind juni minimaal drie dagen per week bij een bedrijf als Allround Mediamaker. Eén dag in de week kom je naar school. Je krijgt dan o.a. ondersteuning bij het maken van een plan van aanpak. Ook is er aandacht voor het maken van media-uitingen. Je leert praktische projectleiding uitvoeren, projecten voorbereiden, oefenen in het aansturen van medewerkers, de kwaliteit en voortgang van een project bewaken. Ook het ‘finetunen’ van dtp-technieken staat op het programma. Daarnaast werk je aan een keuzedeel, zoals duurzaam produceren, oriëntatie op ondernemerschap of een verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken.

Is Allround Mediamaker iets voor jou?

  • Je werkt graag met computers en hebt gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit
  • Het lijkt je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs
  • Je kunt nauwkeurig werken.

 

Volg ons op