Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

AanmeldenVMBO

AANMELDEN EN INTAKE

Je kunt op een aantal momenten in het schooljaar kennismaken met onze school en rondkijken in het gebouw. Op deze momenten kunnen leerlingen ook worden aangemeld. We zetten de mogelijkheden op een rij: 

OPEN DAGEN

De eerste mogelijkheid om rond te kijken, zijn de Open Dagen. Deze vinden plaats in november en januari. KLIK HIER voor alle informatie over de Open Dagen. Heb je onze Open Dagen gemist, maar wil je graag meer informatie over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact met ons op via 0882001525 of vmbo@glr.nl. Leerlingen moeten zich in eerste instantie aanmelden voor een oriëntatiegesprek (zie hieronder). 

PROEFLESMIDDAG

In januari organiseren we een proeflesmiddag voor basisschoolleerlingen van groep 8. Tijdens deze middag kunnen leerlingen kennismaken met onze school en ‘proeven’ van verschillende lessen die we geven. Voor de ouders/verzorgers die met de leerlingen mee komen, verzorgen we een uitgebreide presentatie over de school. Ook andere belangstellenden kunnen de presentatie bijwonen. Aanmelden voor deze middag is verplicht. KLIK HIER voor meer informatie. 

Nadat u heeft kennisgemaakt met onze school en overweegt om uw kind aan te melden, dan volgt de volgende stap in de procedure:

CONTACT

Heb je een vraag over het GLR? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

ORIËNTATIEGESPREK

De school volgt de afspraken die in De OverstapRoute zijn vastgelegd. Met alle leerlingen die graag naar onze school willen, voeren we een oriëntatiegesprek. In dit gesprek kan de leerling aangeven wat hij graag wil leren, waarom hij voor onze school kiest, welke hobby’s hij heeft en wat hij leuk vond om te doen op de vorige school. Wij vertellen de leerling wat wij te bieden hebben en we kijken of er een match is tussen de leerling en onze school. Hierbij kijken we vooral goed of de leerling past bij het creatieve karakter van de school. De leerlingen wordt gevraagd werk mee te nemen. Dit kunnen PowerPoint-presentaties zijn of tekeningen, filmpjes, foto’s, voorbeelden van games en registraties van licht- en geluidshows. Naast het niveau en de creatief technische interesse is het ook belangrijk met elkaar te kijken of de school aan de ondersteuningsbehoefte die de leerling nodig heeft kan voldoen. Medio maart vindt de definitieve inschrijving plaats.

VMBO-ADVIES

Een leerling kan geplaatst worden als hij van de basisschool een vmbo-advies (alle leerwegen) krijgt en als hij of zij past bij het creatieve karakter van de school. Alle leerlingen met een vmbo-advies zijn van harte welkom. In Rotterdam krijgen alle leerlingen eind maart te horen of ze definitief geplaatst zijn. Alleen op het moment dat er meer leerlingen zich aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, moet er geloot worden. De verwachting is dat dit bij ons niet nodig zal zijn. De volledige intakeprocedure en het bijbehorende tijdpad staat beschreven in de De OverstapRoute.

INTRODUCTIEMIDDAG

Een nieuwe school en nieuwe klasgenoten, dat is voor veel leerlingen wel even wennen. Daarom besteden we veel aandacht aan de introductie van nieuwe leerlingen. Zo voelen ze zich snel thuis op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Na de aanmelding en inschrijving nodigen we de nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar nog vóór de zomervakantie uit voor een introductiemiddag. Tijdens deze middag maken zij kennis met de mentor, de nieuwe klasgenoten en het nieuwe schoolgebouw.

ADRES

Grafisch Lyceum Rotterdam
VMBO voor Vormgeven en Media
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

Alle contactgegevens

Volg ons op