Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

AanmeldenVMBO

AANMELDEN EN INTAKE

Je kunt op een aantal momenten in het schooljaar kennismaken met onze school en rondkijken in het gebouw. Op deze momenten kunnen leerlingen ook worden aangemeld. We zetten de mogelijkheden op een rij: 

OPEN DAGEN

De eerste mogelijkheid om rond te kijken, zijn de Open Dagen. Deze vinden plaats in november en januari. KLIK HIER voor alle informatie over de Open Dagen. Heb je onze Open Dagen gemist, maar wil je graag meer informatie over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact met ons op via 0882001525 of vmbo@glr.nl. Leerlingen moeten zich in eerste instantie aanmelden voor een oriëntatiegesprek (zie hieronder). 

PROEFLESMIDDAG

In januari organiseren we een proeflesmiddag voor basisschoolleerlingen van groep 8. Tijdens deze middag kunnen leerlingen kennismaken met onze school en ‘proeven’ van verschillende lessen die we geven. Voor de ouders/verzorgers die met de leerlingen mee komen, verzorgen we een uitgebreide presentatie over de school. Ook andere belangstellenden kunnen de presentatie bijwonen. Aanmelden voor deze middag is verplicht. KLIK HIER voor meer informatie. 

CONTACT

Heb je een vraag over het GLR? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

ORIËNTATIEGESPREK

De school volgt de afspraken die in De OverstapRoute zijn vastgelegd. Met alle leerlingen die graag naar onze school willen, voeren we een oriëntatiegesprek. In dit gesprek kan de leerling aangeven wat hij graag wil leren, waarom hij voor onze school kiest, welke hobby’s hij heeft en wat hij leuk vond om te doen op de vorige school. Wij vertellen de leerling wat wij te bieden hebben en we kijken of er een match is tussen de leerling en onze school. Hierbij kijken we vooral goed of de leerling past bij het creatieve karakter van de school. De leerlingen wordt gevraagd werk mee te nemen. Dit kunnen PowerPoint-presentaties zijn of tekeningen, foto’s, voorbeelden van games en registraties van licht- en geluidshows. Begin maart vindt de definitieve inschrijving plaats.

VMBO-ADVIES

Een leerling vindt een passende plek bij ons op school, als hij of zij een vmbo-advies heeft en hij of zij ook past bij het creatief technische karakter van de school. Alle leerlingen met een vmbo-advies (basis, kader, gemengd, theoretisch) zijn bij ons welkom. Wij bieden echter geen LWOO (leerwegondersteuning) aan. De aanmeldperiode loopt tot eind maart en begin april krijgen de toekomstige leerlingen te horen of ze definitief geplaatst zijn. Alleen als er meer leerlingen aangemeld worden dan er geplaatst kunnen worden moeten we loten. De verwachting is dat dit niet zal gebeuren, maar uiteraard kunnen we dat niet garanderen in De OverstapRoute.

INTRODUCTIEMIDDAG

Een nieuwe school en nieuwe klasgenoten, dat is voor veel leerlingen wel even wennen. Daarom besteden we veel aandacht aan de introductie van nieuwe leerlingen. Zo voelen ze zich snel thuis op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Na de aanmelding en inschrijving nodigen we de nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar nog vóór de zomervakantie uit voor een introductiemiddag. Tijdens deze middag maken zij kennis met de mentor, de nieuwe klasgenoten en het nieuwe schoolgebouw.

ADRES

Grafisch Lyceum Rotterdam
VMBO voor Vormgeven en Media
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

Alle contactgegevens

Volg ons op