Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO

AanmeldenVMBO

AANMELDEN EN INTAKE

Je kunt op een aantal momenten in het schooljaar kennismaken met onze school, zoals op onze open dagen

Heb je onze open dagen gemist, maar wil je graag meer informatie over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact met ons op via 0882001525 of vmbo@glr.nl. Leerlingen moeten zich in eerste instantie aanmelden voor een oriëntatiegesprek (zie hieronder). 

CONTACT

Heb je een vraag over het GLR? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

ORIËNTATIEGESPREK

De school volgt de afspraken die in De OverstapRoute zijn vastgelegd. Met alle leerlingen die graag naar onze school willen, voeren we een oriëntatiegesprek. In dit gesprek kan de leerling aangeven wat hij graag wil leren, waarom hij voor onze school kiest, welke hobby’s hij heeft en wat hij leuk vond om te doen op de vorige school. Wij vertellen de leerling wat wij te bieden hebben en we kijken of er een match is tussen de leerling en onze school. Hierbij kijken we vooral goed of de leerling past bij het creatieve karakter van de school. De leerlingen wordt gevraagd werk mee te nemen. Dit kunnen PowerPoint-presentaties zijn of tekeningen, foto’s, voorbeelden van games en registraties van licht- en geluidshows. Begin maart vindt de definitieve inschrijving plaats.

VMBO-ADVIES

Een leerling kan geplaatst worden als hij van de basisschool een vmbo-advies (alle leerwegen) krijgt en als hij of zij past bij het creatieve karakter van de school. Alle leerlingen met een vmbo-advies zijn van harte welkom. Echter, wij hebben niet de mogelijkheid leerlingen met een leerwegondersteunend (LWOO-)advies voldoende te ondersteunen. In Rotterdam krijgen alle leerlingen eind maart te horen of ze definitief geplaatst zijn. Alleen op het moment dat er meer leerlingen zich aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, moet er geloot worden. De verwachting is dat dit bij ons niet nodig zal zijn. De volledige intakeprocedure en het bijbehorende tijdpad staat beschreven in De OverstapRoute.

ADRES

Grafisch Lyceum Rotterdam
VMBO voor Vormgeven en Media
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

Alle contactgegevens

Volg ons op