Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

FaciliteitenVMBO

Media, vormgeven & ICT

Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt de meest uitgebreide faciliteiten om leerlingen tijdens de opleiding te ondersteunen. Van de nieuwste software op je eigen MacBook tot een professionele radiostudio.

Onze vmbo-afdeling is niet voor niets dé school voor de wereld van media, vormgeven & ICT. 

Contact

Heb je een vraag over het GLR? Neem contact op.

Neem contact op

Je eigen macbook

Binnen de hele school speelt ICT een prominente rol. Het GLR stelt alle leerlingen een MacBook ter beschikking. Deze MacBooks worden aan het eind van de lesdag opgeborgen in de kluis van de leerlingen en daar opgeladen. De leerlingen verwerken de opdrachten meestal ook digitaal, zij kunnen deze opslaan in hun persoonlijke map. De docent controleert in de map of het werk gedaan is en of de kwaliteit van het werk in orde is.

Software

Op de MacBooks staan tal van softwareprogramma’s die ook gebruikt worden door bedrijven in de creatieve industrie. In de MVI-lessen leren de leerlingen hoe zij de diverse programma’s moeten gebruiken. Denk aan Photoshop om digitaal foto’s te bewerken, InDesign om mooie pagina lay-outs te maken en Illustrator om vrij te ontwerpen en digitaal te tekenen. Ook op het gebied van interactieve vormgeving en AV (audiovisueel: geluid en beeld) gaan de leerlingen aan de slag met diverse softwareprogramma’s, bijvoorbeeld om websites te maken en video’s te monteren.

photoshop

Fotobewerking

indesign

Pagina lay-outs maken

illustrator

Digitaal tekenen

Tech Xpress

De TECH XPRESS is onze multifunctionele techniekwagen vol innovatieve snufjes. Met deze wagen toeren we langs basis- en vo-scholen in de regio om de leerlingen bekend te maken met de wereld van media & techniek. De TECH XPRESS is ingericht met de nieuwste technieken uit de wereld van media & entertainment: camera, greenscreen, video- en audiomixen, theater en sound. Ook onze leerlingen volgen lessen in deze wagen. Ga naar www.glrtechxpress.nl voor alle info.

RADIOSTUDIO

Onze school beschikt - als enige vmbo in Nederland - over een eigen radiostation: FLEX Radio. Hier leren de leerlingen hun eigen radioprogramma’s maken, die via internet worden uitgezonden. De voorbereiding en de uitvoering van de radioprogramma’s zijn verwerkt in diverse lessen. 

Het VMBO beschikt over allerlei apparatuur op het gebied van theatertechniek

AV/THEATERTECHNIEK APPARATUUR

Het Grafisch Lyceum Rotterdam beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid professionele AV-apparatuur, waaronder film/videocamera’s, mengpanelen en computergeprogrammeerde licht- en geluidstafels en theaterlampen en -spots. Hier gebruiken leerlingen ICT om licht, beeld en geluid met behulp van de digitale apparatuur tot in de puntjes te regelen. Ook hebben we een mooie AV-studio in onze aula. 

Makerspace

In de makerspace kunnen de leerlingen op een digitale drukpers mooie afdrukken van poster, flyers, boekjes of kaarten maken. Ook staan er plotters om van klein tot groot stickers af te drukken. Met de 3D-printers kunnen de leerlingen driedimensionale voorwerpen maken en met de lasersnijder kun je alle vormen en figuren uit hout en papier snijden. Er zijn ook verschillende soorten camera’s te leen en je kunt gebruikmaken van de fotostudio met een green screen.

In de makerspace kunnen leerlingen allerlei producten maken.

Volg ons op