Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

AllroundMediamaker(BOL)

Facts

 • Niveau: 3
 • Duur: 3 jaar
 • Vorm: BOL
 • Toelating: VMBO, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragen

over de opleiding

Ben jij gek op media en ben je creatief? Dan is de mbo-opleiding Allround Mediamaker op jouw lijf geschreven. Als Allround Mediamaker werk je aan mooie lay-outs voor websites, socials en gedrukte media. Dat doe je door teksten, foto's en illustraties met elkaar te combineren. Ook het (creatief) beeldbewerken van foto’s en het digitaal uitwerken van ontwerpen heb jij straks helemaal in de vingers.

In de opleiding Allround Mediamaker leer je alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor print, websites en social media), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BBL-route (werken en leren), KLIK HIER voor meer informatie. 

Bekijk de video

opbouw van je studie

wat leer je in 3 jaar?

Jaar 1:

Kennismaking

Je maakt kennis met het beroep Allround Mediamaker en je leert werken met de softwarepakketten van Adobe: InDesign, Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, After Effects en Premiere Pro. Je gaat aan de slag met het opmaken van media, zoals brochures, posters, video’s, websites en social media content. Verder maak je kennis met een aantal keuzedelen.

Jaar 2:

Verdieping en stage

Je verdiept je kennis van het vak en werkt aan grotere opdrachten. Je maakt kennis met het crossmediale concept. Na een kennismakingsgesprek met de stagecoördinator begin je met het zoeken naar een stageplaats. In het laatste halfjaar ga je stage lopen.

Jaar 3:

Stage en afstuderen

Het eerste halfjaar loop je stage. Af en toe heb je een terugkomdag. Dan praat je met je mentor en klas over je ervaringen. In de laatste periode van het schooljaar ga je afstuderen. Je maakt een portfolio en je maakt je examens.

Vakken & skills

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen, sport, Loopbaan en Burgerschap, krijg je onder meer:

vakken

 • Typografie en lay-out
 • Creatief beeldbewerken
 • Opmaak van een website
 • Keuzedelen

software skills

 • Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign
 • Typografie
 • Colormanagement

Professional Skills

 • Samenwerken
 • Omgaan met klanten
 • Probleemoplossend handelen

Is Allround Mediamaker iets voor jou?

 • Je werkt graag met computers en hebt gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit.
 • Het lijkt je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs.
 • Je kunt nauwkeurig werken.

JUSTIN SMIT

Student Mediamaker

Mediamaker is een zeer uitdagende, leerzame en creatieve opleiding. De diversiteit in de vakken die je krijgt en de taken die je uitvoert, vind ik heel fijn. Het leukste project tot nu toe was een mockup magazine voor de Bijenkorf. Tijdens dit project mocht ik zelf veel ontwerpen, zoals advertenties voor verschillende merken. Na het GLR wil ik gaan werken als mediamaker in de automotive sector.

na je studie

Jouw toekomst als Allround Mediamaker

Na je opleiding liggen jouw kansen bij tijdschriften, kranten en websites en in het bedrijfsleven. Denk dan aan functies bij reclamebureaus en drukkerijen, multimediabureaus of op de vormgeefafdeling van grote bedrijven en organisaties. Verder leren op niveau 4 is ook mogelijk. Bijvoorbeeld in de opleiding Mediamanager of Mediavormgever

Vooropleidingseisen

Ben jij enthousiast geworden over de opleiding Allround Mediamaker? Bekijk dan hieronder of je de juiste vooropleiding hebt.

VMBO

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg

MBO

 • Diploma mbo-opleiding (niveau 2)

AANMELDEN EN TOELATING

Meld je vóór 1 april 2023 aan. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt. Na je aanmelding start de toelatingsprocedure, die bestaat uit een aantal kennismakingsactiviteiten. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure. LEES HIER meer over de procedure. 

Wat kun je worden?

Alumni - Kristian Janse

Eigenlijk vond ik alles leuk en interessant aan mijn opleiding. Ik werk nu bij een drukkerij en doe daar dtp-werk.

Meer informatie

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Allround Mediamaker

64

plaatsen

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus. De aanmelding opent weer op 1 oktober.

Lees de studiebijsluiter - niveau 3

Volg ons op