Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Header Media Maker
Interessegebieden

AllroundMediamaker(BOL)

Facts

 • Niveau: 3
 • Duur: 3 jaar
 • Vorm: BOL
 • Toelating: VMBO, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragen

over de opleiding Allround Mediamaker

Ben jij gek op media en ben je creatief? Dan is de mbo-opleiding Allround Mediamaker van het Grafisch Lyceum Rotterdam op jouw lijf geschreven. Als Allround Mediamaker (ook wel Allround DTP'er genoemd) werk je aan mooie lay-outs voor websites, socials en gedrukte media. Dat doe je door teksten, foto's en illustraties met elkaar te combineren. Ook het (creatief) beeldbewerken van foto’s en het digitaal uitwerken van ontwerpen heb jij straks helemaal in de vingers.

In de opleiding Allround Mediamaker leer je alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor print, websites en social media), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BBL-route (werken en leren), KLIK HIER voor meer informatie. 

opbouw van je studie

wat leer je in 3 jaar?

Jaar 1:

Kennismaking

Je maakt kennis met het beroep Allround Mediamaker en je leert werken met o.a. de softwarepakketten van Adobe: InDesign, Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, After Effects, Premiere Pro, Acrobat Pro, Animate en XD. Je gaat aan de slag met het opmaken van media-uitingen, zoals brochures, posters, video’s, websites en social media content. Verder volg je keuzedelen, waarmee je je kennis kunt verbreden.

Jaar 2:

Verdieping en stage

Je verdiept en verbreedt je kennis van het vak en werkt aan grotere opdrachten. Je maakt kennis met het crossmediale concept. Na een kennismakingsgesprek met de stagecoördinator, ge je op zoek naar een stageplaats. In het laatste halfjaar loop je stage.

Jaar 3:

Stage en afstuderen

Het eerste halfjaar loop je stage. Op de terugkomdagen op school praat je met je mentor en klas over je ervaringen. De opdrachten uit je stage verzamel je in een bewijzenmap en bespreek je met je mentor. In de laatste periode van het schooljaar ga je afstuderen.

Vakken & skills

Naast de vakken Nederlands, Engels, rekenen, sport, Loopbaan en Burgerschap, krijg je onder meer:

vakken

 • Typografie en lay-out
 • Creatief beeldbewerken
 • Opmaak van een website
 • Keuzedelen

software skills

 • Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign
 • Typografie
 • Colormanagement
 • Designsoftware

Professional Skills

 • Samenwerken
 • Omgaan met klanten
 • Probleemoplossend handelen

Is Allround Mediamaker iets voor jou?

 • Je werkt graag met computers en hebt gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit.
 • Het lijkt je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs.
 • Je kunt nauwkeurig werken.

DILAY ŞENCIÇEK

Student Mediamaker

Op mijn vorige school maakten we weleens folders, brochures en flyers, dat vond ik superleuk dus daar wilde ik mee verder. In de opleiding Mediamaker kun je bij veel opdrachten je creativiteit kwijt door je eigen twist aan het ontwerp te geven. Een van de leukste dingen vind ik 3D-ontwerpen maken en printen. Hierna wil ik graag Mediamanagement gaan studeren.

na je studie

Jouw toekomst als Allround Mediamaker

Na je opleiding liggen jouw kansen bij tijdschriften, kranten en websites, en in het bedrijfsleven. Denk aan een functie bij een reclamebureau, drukkerij, multimediabureau of op de afdeling vormgeving van een groot bedrijf of organisatie. Verder leren op niveau 4 is ook mogelijk, bijvoorbeeld de opleiding Mediamanager of Mediavormgever

Vooropleidingseisen

Ben jij enthousiast geworden over de opleiding Allround Mediamaker? Bekijk dan hieronder of je de juiste vooropleiding hebt.

VMBO

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg

MBO

 • Diploma mbo-opleiding (niveau 2)

AANMELDEN EN TOELATING

Meld je vóór 1 april 2024 aan. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt. Na je aanmelding start de toelatingsprocedure, die bestaat uit een aantal kennismakingsactiviteiten. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure. LEES HIER meer over de procedure. 

Wat kun je worden?

Alumni - Kristian Janse

Eigenlijk vond ik alles leuk en interessant aan mijn opleiding. Ik werk nu bij een drukkerij en doe daar dtp-werk.

Meer informatie

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Allround Mediamaker

64

plaatsen

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus. De aanmelding opent weer op 1 oktober.

Lees de studiebijsluiter - niveau 3

Volg ons op