Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

GLR opDutch Design Week

  • /
  • Nieuws/
  • GLR op Dutch Design Week

Creating a Better World

Van 21 t/m 29 oktober 2023 vindt de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Een onderdeel hiervan is de expositie ‘Creating a Better World’ van zes creatieve vakscholen, waaronder het Grafisch Lyceum Rotterdam. De expo draait om toegepaste vormgeving waarin de mens centraal staat. Altijd met oog voor de maatschappij en de vraagstukken die er spelen.

Tijdens de expositie is er studentenwerk te zien van het Grafisch Lyceum Rotterdam, Hout- en Meubileringscollege, Mediacollege Amsterdam, Cibap vakschool voor vormgeving, Nimeto en SintLucas. Vanuit het GLR laten we drie creatieve werken zien uit de campagne Oud Roze, opgezet door Handen voor Humanitas en creatief bureau Carnero.

OUD ROZE

Onze studenten van de opleidingen Mediavormgever, Fotografie en Allround Mediamaker kregen vorig jaar de opdracht om met hun ontwerpen en creaties het thema oud roze zichtbaar te maken. Oud Roze staat voor homoseksuele ouderen op senioren leeftijd, die in zorginstellingen vaak te maken hebben met pesterijen en uitsluiting. Het gevolg is dat deze ‘roze ouderen' niet uit de kast durven te komen, of sterker nog: de kast weer in gaan. De werken van de studenten werden opgenomen in de expositie Oud Roze, die te zien was binnen de huizen van Stichting Humanitas Rotterdam en binnen het GLR. Met deze campagne werd de roze handschoen opgepakt door tal van Rotterdamse ondernemers en organisaties, waardoor de impact op grotere schaal merkbaar was binnen de stad Rotterdam.

LOCATIE EXPO

De expositie ‘Creating a Better World’ vind je van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023 bij Punt-C op Sectie-C, het bruisende industrieterrein in Eindhoven. Het adres is Daalakkersweg 10-16, 5641 JA Eindhoven. Het terrein bevindt zich buiten het centrum van Eindhoven, heeft een eigen entree en van daaruit heb je zicht op hal 10 aan het achterste gedeelte. Punt-C bevindt zich op de eerste verdieping. Klik hier voor Punt-C.

Volg ons op