Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Toelatings-procedure

Meld je op tijd aan

In het mbo geldt een toelatingsrecht voor studenten die zich tijdig aanmelden (vóór 1 april) en die voldoen aan de juiste VOOROPLEIDINGSEISEN. Om gebruik te maken van het toelatingsrecht, moet je ook een aantal kennismakingsactiviteiten doorlopen, zoals het invullen van een vragenlijst of het maken van een of meerdere opdrachten.

Het kan ook zijn dat we je uitnodigen voor een (online) gesprek. Na het doorlopen van deze activiteit(en), ontvang je van ons een studieadvies. Dit advies kan je helpen om je definitieve opleidingskeuze te maken. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Aanmelden

Meld je aan voor een mbo-opleiding op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Aanmelden

Zo werkt de toelating

Definitieve plaatsing

Voor alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal studenten kan starten per opleiding. Het aantal kandidaten dat per opleiding kan starten, staat vermeld bij de betreffende opleiding. De volgorde van definitieve plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure. Zorg daarom dat je de hele procedure vlot doorloopt. Houd hierbij rekening met het volgende:

  • De numerus fixus kan ook eerder dan 1 april worden bereikt: in dat geval sluit de aanmelding voor de opleiding ook eerder.
  • Het kan gebeuren dat de numerus fixus wordt bereikt terwijl jij nog bezig bent met de toelatingsprocedure. In dat geval kunnen we je helaas geen plaats meer garanderen.
  • Vmbo-leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben voorrang bij plaatsing op andere kandidaten.
  • Studenten zonder een startkwalificatie hebben voorrang op andere kandidaten.

Let op

Je kunt je maar voor één opleiding tegelijk aanmelden. Als je niet wordt aangenomen voor de opleiding van je keuze, kun je je daarna wel opnieuw aanmelden voor een andere opleiding. Als je je aanmeldt voor een opleiding, betekent het niet dat je automatisch wordt geplaatst (zie ook Vooropleidingseisen). Ben je wel geplaatst, maar blijkt achteraf dat je toch niet voldoet aan de vereisten, dan wordt je aanmelding geannuleerd.

Volg ons op