Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Game-event TwitchConin Rotterdam

  • /
  • Nieuws/
  • TwitchCon in Rotterdam

29 en 30 juni in Ahoy

Het grote game-evenement TwitchCon komt naar Rotterdam. TwitchCon is een jaarlijks evenement in Europa over 'livestreaming' en de 'game-cultuur'. Op 29 en 30 juni 2024 ontmoeten duizenden professionals, streamers en fans elkaar in Rotterdam Ahoy. Ze kunnen nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe producten ontdekken en de nieuwste games uitproberen.

‘Dat Twitch de stad Rotterdam kiest voor het event TwitchCon laat zien dat we aantrekkelijk zijn voor internationale evenementen’, zegt Wethouder Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur) ‘Het toont de kracht van Rotterdam als een harde werker met bekende gamestudio's en opleidingen, zoals het Grafisch Lyceum Rotterdam.’

GLR

Bestuursvoorzitter Rob Hoogstraaten van het Grafisch Lyceum Rotterdam: ‘TwitchCon is het perfecte evenement om onze studenten te laten zien welke carrièrekansen er liggen in de gaming- en esportswereld. En andersom kunnen zij hun talent op dit gebied laten zien aan makers en ontwikkelaars uit de hele wereld. Wij gaan de komende periode bekijken op welke manier we als GLR kunnen bijdragen aan TwitchCon in Rotterdam!’

Goed voor bedrijvigheid

Jolanda Jansen, CEO van Rotterdam Ahoy, voegt eraan toe: ‘Live-ervaringen zijn belangrijk. Elkaar in het echt ontmoeten is waardevol, zelfs voor online streamers en hun fans. Twitch heeft grote plannen en neemt de hele Ahoy-locatie in. Dit is ook goed voor de lokale economie, zoals bedrijven en horeca’.

Gamingsector van belang

Onder de titel ‘Rotterdam. Serious About Gaming’ staat de stad stil bij de gamingsector, de makers en ontwikkelaars, en het talent dat daarvoor wordt opgeleid. Rotterdam benadrukt dat de gamingsector technologisch vooroploopt en serieus genomen moet worden vanwege het aantal spelers en de populariteit.

Volg ons op