Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Interessegebieden

MedewerkerSign (BBL)

  • /
  • Medewerker Sign (BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding Medewerker Sign (BBL)

Ben jij gek op media, creativiteit en techniek? Dan is de mbo-opleiding Medewerker Sign van het Grafisch Lyceum Rotterdam iets voor jou. Als signmaker werk je aan beletteringen en signproducten voor bijvoorbeeld winkelgevels, auto's, interieurs, reclameborden, bewegwijzering, kleding, vlaggen en spandoeken.

Je leert hoe je (aangeleverde) beelden, teksten en ontwerpen digitaal opmaakt en gereed maakt voor productie. Hierbij werk je met hightech apparatuur als printers, plotters en graveer- en freesmachines. Verder leer je vaardigheden als het monteren van signproducten, werken met folies en het wrappen van auto’s en interieuronderdelen.

Je kunt de opleiding Medewerker Sign ook volgen in de BOL-variant, klik hier voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact met jou en met het bedrijf op. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Een stagecoördinator zoekt je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

Jaar 1

Aan de slag!

Je werkt van september tot eind juni minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als Medewerker Sign. Eén dag in de week kom je naar school. Je krijgt dan de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en keuzedelen. Ook krijg je praktijkopdrachten. Hierbij ga je met allerlei machines werken. De nadruk ligt op het uitvoerende werk.

Jaar 2

Verder met praktijk en keuzedelen

Dit jaar is ongeveer hetzelfde opgebouwd als het eerste jaar. Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden als Medewerker Sign steeds verder. Dit jaar werk je ook aan keuzedelen, dat zijn een soort specialisaties. Denk aan lessen over ondernemerschap of duurzaam produceren.

Is Signmaker iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en werkt graag samen met anderen
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn

Volg ons op