Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

MedewerkerSign (BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding

Als Medewerker Sign maak je beletteringen en signproducten voor bijvoorbeeld winkelgevels en auto's, reclameborden, bewegwijzering, vlaggen en spandoeken. Je leert om aangeleverde beelden, teksten en ontwerpen digitaal op te maken en gereed te maken voor productie. Hierbij werk je met hightech apparatuur als printers, plotters en graveer- en freesmachines.

Je krijgt vakken op het gebied van computertechniek, typografie en colormanagement. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn. 

Je kunt deze opleiding ook volgen in de BOL-variant, klik hier voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het Stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

Jaar 1

Aan de slag!

Je werkt vanaf begin september tot eind juni (een schooljaar) minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als sign-medewerker. Een dag in de week kom je naar het Grafisch Lyceum Rotterdam voor een schooldag. Naast de algemeen vormende vakken als Nederlands, rekenen, sport en burgerschap bestaat de opleiding voornamelijk uit praktijkopdrachten die met de meest gangbare machines worden vervaardigd. In theorielessen en in contextrijke opdrachten wordt de samenhang tussen de verschillende technieken en het verloop van productieprocessen duidelijk gemaakt. De nadruk ligt vooral op het uitvoerende niveau.

Jaar 2

Verder met praktijk en keuzedelen

In dit jaar werk je vanaf begin september tot eind juni (een schooljaar) minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als sign-medewerker. Een dag in de week kom je naar het Grafisch Lyceum Rotterdam voor een schooldag. Naast de algemeen vormende vakken als Nederlands, rekenen, sport en burgerschap bestaat de opleiding voornamelijk uit praktijkopdrachten die met de meest gangbare machines worden vervaardigd. In theorielessen en in contextrijke opdrachten wordt de samenhang tussen de verschillende technieken en het verloop van productieprocessen duidelijk gemaakt. De nadruk ligt vooral op het uitvoerende niveau. Naast praktische opdrachten gerelateerd aan je opleiding werk je aan keuzedelen waarmee je aan een specialisatie werkt zoals car-wrapping, oriëntatie op ondernemerschap of duurzaam produceren.

Is Medewerker Sign iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en werkt graag samen met anderen
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn

Volg ons op