Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Header Podium & evenementen technicus
Interessegebieden

Podium- en evenemententechnicus (BBL)

  • /
  • Podium- en evenemententechnicus (BBL)

Facts

  • Niveau: 4
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: Vmbo, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

Over de opleiding Podium- en evenemententechnicus (BBL)

Ben jij gek op theater, shows, evenementen, én op techniek? Dan is een baan in de innovatieve podium- en evenementenwereld iets voor jou. In de mbo-opleiding Allround Podium- en Evenemententechnicus van het Grafisch Lyceum Rotterdam leer je om samen met de rest van de crew te zorgen voor de opbouw en bediening van licht-, video- en geluidsinstallaties. Wat je eigenlijk leert, is het maken van onvergetelijke ervaringen.

In deze BBL-opleiding werk je minimaal drie dagen per week bij een bedrijf uit deze branche. Vanaf september tot eind juni kom je één dag in de week naar het GLR voor een schooldag. Je houdt je bezig met het aansluiten, programmeren en het bedienen van de licht-, video- en geluidsinstallaties voor shows, theatervoorstellingen en andere evenementen. Een heel afwisselend beroep dus, waarbij technische kennis, teamwork en precisie heel belangrijk zijn! De branche is sterk op zoek naar nieuw talent en er zijn dus veel banen.

Je kunt de opleiding Podium- en Evenemententechniek ook volgen in de BOL-variant, KLIK HIER voor meer informatie. 

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf behorend bij deze branche. Als je een baan gevonden hebt, meld jij of het bedrijf je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact op met jou en het bedrijf. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Als je geen baan bij een bedrijf hebt of vindt dan kan het GLR ondersteuning bieden bij het zoeken. Het GLR heeft een groot bestand van branche gerelateerde bedrijven en weet welke bedrijven werken met BBL’ers. Je meldt je aan bij het GLR en geeft aan dat je nog geen baan in de branche hebt. Wij nemen dan contact met jou op. De definitieve toelating tot de opleiding en de praktijkovereenkomst komen pas tot stand als er een bedrijf gevonden is.

opbouw van je studie

Wat leer je in 2 jaar?

JAAR 1:

Aan de slag

Tijdens de introductieweek krijg je een ‘crash-course’ op school: een week lang maak je kennis met alle apparatuur en leer je licht-, video- en geluidstechnieken in praktijklessen, zodat je dit direct kan toepassen op de werkvloer. Je krijgt gedurende het jaar lessen vaktheorie op het gebied van licht, geluid en beeld. Daarbij is er aandacht voor elektriciteitsleer, hijstechnieken en veilig werken. Naast de beroepsvakken krijg je algemeen vormende vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

JAAR 2:

Verdieping

In dit jaar krijg je met name praktijkvakken met verdere verdieping in het vak. Veel van wat er bij een productie vanuit technische oogpunt komt kijken, leer je in kaart te brengen en uit te werken. Je sluit het jaar af met praktijkexamens. Als alles voldoende is, ontvang je het mbo diploma.

Tijdens je hele opleiding zoekt een stagecoördinator je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

IS PODIUM- EN EVENEMENTEN­TECHNICUS IETS VOOR JOU?

  • Je houdt van techniek en hebt belangstelling voor de theater- en evenementenwereld.
  • Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken.
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen.

NA DE OPLEIDING

Na je opleiding heb je de vaardigheden en kennis in huis om het beroep van allround podium- en evenemententechnicus goed uit te oefenen.

Minimum aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om het BBL-traject te starten is 16.

Volg ons op