Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

GLR goes TwitchCon

Masterclasses op het GLR

In het weekend van 29 en 30 juni 2024 staat Rotterdam in het teken van TwitchCon, hét grote game-event over 'livestreaming' en de 'game-cultuur'. Duizenden professionals, streamers en fans ontmoeten elkaar in Rotterdam Ahoy en maken hier kennis met nieuwe producten en de nieuwste games. Het Grafisch Lyceum Rotterdam organiseert in aanloop naar het event een aantal masterclasses over livestreamen op het platform Twitch.

Twitch heeft niet voor niets gekozen voor Rotterdam als stad voor het wereldwijd bekende event TwitchCon. Rotterdam ziet veel kansen in de gamingsector en heeft de ambitie esports-hoofdstad van Europa te worden. Het GLR ziet ook veel kansen in deze sector en opende enkele jaren geleden een eigen Esports Space. Bestuursvoorzitter Rob Hoogstraaten van het GLR: ‘TwitchCon is het perfecte evenement om onze studenten te laten zien welke carrièrekansen er liggen in de gaming- en esportswereld. En andersom kunnen zij hun talent op dit gebied laten zien aan makers en ontwikkelaars uit de hele wereld.’

Studenten aan het werk

De studenten van het GLR zijn op veel manieren betrokken bij het event. Zo kijken studenten van de GLR Esports Club mee tijdens de opbouw van TwitchCon in Ahoy. Studenten Redactiemedewerker gaan als reporters aan de slag en doen verslag van het welkomstevent in de burgerzaal van de gemeente Rotterdam op donderdag 27 juni. Ook zijn zij aanwezig tijdens het event zelf in Ahoy om verslag te doen. Daarnaast maken studenten een radioshow geheel gericht op TwitchCon dat na het event uitgezonden wordt. 

Masterclasses 

In de week voorafgaand aan TwitchCon organiseert het GLR enkele masterclasses voor de eigen studenten en in de avond voor externe geïnteresseerden, met onderwerpen als ‘Beginnen met streamen, ‘Commerciële kansen’ en ‘Branding van je eigen Twitch-kanaal’. Altijd al de droom gehad om te streamen? Of wil jij jouw Twitch stream naar een hoger niveau tillen?

Schrijf je dan in voor een of meerdere masterclasses via DEZE LINK en ontdek de geheimen van de professionals! Het GLR krijgt drie bekende streamers of producers over de vloer: 

Zowel op maandag, woensdag als donderdag zijn er drie sessies: 

  • van 13.00 tot 15.00 uur (exclusief voor GLR-studenten)
  • van 16.00 tot 18.00 uur (exclusief voor GLR-studenten)
  • van 19.00 tot 21.00 uur (voor iedereen, dus ook externe geïnteresseerden)

Rotterdam is klaar voor TwitchCon. Ben jij dat ook? Mis deze kans niet en MELD JE AAN voor de masterclasses die je klaarstomen voor een succesvolle toekomst in wereld van livestreaming en contentcreatie.

Volg ons op