Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

MedewerkerPrintmedia (BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding

In de BBL-opleiding Medewerker Printmedia leer je hoe je drukwerk - zoals kranten, tijdschriften, stickers of behang – in de mooiste kwaliteit van de (digitale) drukpersen laat rollen. Ook het regelen van de inkt- en papiertoevoer hoort hierbij. Als het drukwerk gereed is, moet het nog gesneden, gevouwen, vergaard of gehecht worden. Dat noemen we nabewerking en ook hier maak je kennis mee in deze opleiding.

In de opleiding leer je werken met onder meer meerkleurenpersen, digitale druk/printmachines en meetapparatuur. Computergestuurde snij- en vouwmachines en diverse randapparatuur zoals blok-brochurehechters en papierboormachines kennen na deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

Erkend leerbedrijf

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

Jaar 1

Aan de slag!

Je werkt vanaf begin september tot eind juni (een schooljaar) minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als medewerker printmedia. Een dag in de week kom je naar school voor een lesdag. Naast de algemene vakken als Nederlands, rekenen, sport, loopbaan & burgerschap, bestaat de opleiding voornamelijk uit praktijkopdrachten die met de meest gangbare machines worden vervaardigd. In theorielessen en in contextrijke opdrachten wordt de samenhang tussen de verschillende technieken en het verloop van productieprocessen duidelijk gemaakt. De nadruk ligt vooral op het uitvoerende niveau.

JAAR 2:

Verder met praktijk en keuzedelen

Dit jaar ziet er qua programma ongeveer hetzelfde uit als het eerste jaar. Je gaat je kennis en vaardigheden als medewerker printmedia steeds verder ontwikkelen. Naast praktische opdrachten, werk je aan twee keuzedelen waarbij Engels een verplicht onderdeel is.

Is Medewerker printmedia iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn

Volg ons op