Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

MedewerkerPrintmedia (BBL)

Facts

  • Niveau: 2
  • Duur: 2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

over de opleiding

Ben je gek op media en techniek? Dan is de BBL-opleiding Medewerker Printmedia iets voor jou. In deze opleiding leer je hoe je drukwerk - zoals kranten, tijdschriften, stickers of behang – in de mooiste kwaliteit van de (digitale) drukpersen laat rollen. Als het drukwerk gereed is, moet het nog gesneden, gevouwen, vergaard of gehecht worden. Dat noemen we nabewerking en ook hier maak je kennis mee in deze opleiding.

In de opleiding leer je in de praktijk werken met digitale druk/printmachines en meetapparatuur. Computergestuurde snij- en vouwmachines en diverse randapparatuur zoals blok-brochurehechters en papierboormachines kennen na deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

Erkend leerbedrijf

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wij nemen contact op met jou en het bedrijf. Wij sluiten daarna een praktijkovereenkomst af tussen jou, het bedrijf en de school. Een stagecoördinator zoekt je regelmatig op bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

opbouw van je studie

wat leer je in 2 jaar?

Jaar 1

Aan de slag!

Je werkt van september tot eind juni minimaal drie dagen per week binnen het bedrijf als Medewerker Printmedia. Een dag in de week kom je naar school. Je krijgt dan de vakken Nederlands, rekenen, keuzedelen en Loopbaan & Burgerschap. Ook krijg je praktijkopdrachten. Hierbij ga je met allerlei machines werken. De nadruk ligt op het uitvoerende werk.

JAAR 2:

Verder met praktijk en keuzedelen

Dit jaar ziet er qua programma ongeveer hetzelfde uit als het eerste jaar. Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden als medewerker printmedia steeds verder. Naast praktische opdrachten, werk je ook weer aan de keuzedelen.

Is Medewerker printmedia iets voor jou?

  • Je bent gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft
  • Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen
  • Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn

Volg ons op