Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Samen-werkings-overeenkomsten

Bekijk het overzicht

De stichting Grafisch Lyceum Rotterdam werkt op diverse terreinen samen met onderwijsinstellingen. Deze samenwerkingsverbanden zijn vastgelegd in een 'Overeenkomst van Samenwerking' met de betreffende instelling.

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige samenwerkingsovereenkomsten en een samenvatting van de kern van de samenwerking. Voor de volledige inhoud van een 'Overeenkomst van Samenwerking' kunt u contact opnemen met het secretariaat van het College van Bestuur.

STICHTING HOGER BEROEPSONDERWIJS HAAGLANDEN EN RIJNSTREEK, ACADEMIE VOOR TECHNOLOGY, INNOVATION & SOCIETY, GEVESTIGD IN DEN HAAG.

De samenwerking is vooral gericht op het bereiken van programmatische aansluiting en doorlopende en verkorte leerwegen van de opleiding Grafisch vormgeven, studierichting Industrial Product Design van GLR en de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) (de Nederlandstalige als Engelstalige opleiding), afstudeerrichting Verpakkingen van de HHS.

LMC-ROTTERDAM (LODEWIJK ROGIER COLLEGE, TOOROP MAVO/TL EN RONCALLI MAVO).

De samenwerking beoogt de motivatie te versterken van leerlingen, door hen aantrekkelijk, op de praktijk gericht onderwijs aan te bieden; het versterken van het profiel en de aantrekkelijkheid van de school naar buiten toe; als extra impuls voor didactische vernieuwing in het kader van 'het nieuwe leren' en als bijdrage aan het 'leren kiezen' door leerlingen voor een beroepsprofiel.

INTERNATIONALE CONTACTEN

Het Grafisch Lyceum Rotterdam wil zoveel mogelijk studenten in de gelegenheid stellen om een internationale ervaring op te doen. Zo kan iedere student zich goed voorbereiden op de internationale arbeidsmarkt. Om deze internationale ambities waar te maken, hebben we een uitgebreid netwerk van internationale contacten. Deze contacten zijn zowel met scholen als bedrijven en hebben tot doel uitwisselingen van docenten en studenten mogelijk te maken en samenwerkingsprojecten aan te gaan. Zo kunnen studenten tijdens hun opleiding een internationale stage doen, zowel binnen Europa als daarbuiten. De internationale stages binnen Europa worden vaak financieel ondersteund met ERASMUS+ subsidie.
De huidige internationale contacten, die zijn ontstaan uit huidige en voorgaande samenwerkingen, zijn te vinden in:

 • Denemarken: Center for Medie og Kommunikation, Roskilde Teknsike Skole in Roskilde
 • Denemarken:  Kobenhavns Tekniske Skole in Kopenhagen
 • Zwitserland: B:B Schule für Gestaltung Bern und Biel in Bern en Biel
 • Zwitserland: Schule für Gestaltung in St. Gallen
 • Spanje: Escola Alguero in Barcelona
 • Spanje: Institut Pere Martell in Tarragona
 • Spanje: IES Puerta Bonita in Madrid
 • Portugal: EPI / ETIC in Lissabon
 • Finland: Jyväskylän Loulutuskuntayhtymä in Jyväskylän
 • Finland: Vocational College Lappia in Tornio
 • België:  Arteveldehogeschool in Gent
 • Verenigd Koninkrijk: Ravensbourne in Londen
 • Verenigd Koninkrijk: Newcastle College in Newcastle
 • Verenigd Koninkrijk: Northampton University, School of Arts, in Northampton
 •  Suriname: Natin in Paramaribo

Het GLR is een actief lid van EGIN (European Graphic/Media Industry Network). Hierin werkt het GLR samen met scholen, bedrijven en overkoepelende instellingen op het gebied van onderwijs, opleidingen en de arbeidsmarkt van de grafimedia en creatieve industrie in elf landen: Denemarken, Finland, Duitsland, IJsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Het GLR heeft op dit moment een samenwerking met The University of Northampton, School of the Arts, waarmee een eenjarige doorstroom naar het Bachelor-degree (HBO) mogelijk is gemaakt. We werken aan een uitbreiding van deze mogelijkheid met de Newcastle College en Ravensbourne hoewel het nu nog niet duidelijk is in hoeverre dit mogelijk is na de ‘brexit’.

In samenwerking met onze partners in Zwitserland heeft het GLR nu twee keer een GLR SummerSchool georganiseerd. De GLR SummerSchool is bedoeld om getalenteerde GLR-studenten en studenten van onze partnerscholen in Zwitserland, een extra uitdaging te bieden. De verwachting is dat deze SummerSchool de volgende jaren weer zal worden georganiseerd. Zie ook: http://glrsummerschool.nl/

Het GLR is coördinator van een internationaal samenwerkingsproject met de naam Commercialpolis. In dit project onderzoeken we met onze partners in Zwitserland, België, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Finland de invloed van ‘Storytelling’ in commercials. Dit project wordt financieel ondersteund door ERASMUS+. Zie ook: http://www.commercialpolis.eu/
 

Volg ons op