Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Leer-werkplekbieden (BBL)

PRAKTIJKGERICHT LEREN

Naast de voltijds dagopleidingen (BOL-opleidingen) biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam ook een aantal BBL-opleidingen aan. BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg, wat staat voor een combinatie van werken en leren. De student werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school.

Bij een BBL-opleiding kiest de student er bewust voor om meer praktijkgericht te leren. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om medewerkers beroepsgericht in het eigen bedrijf op te leiden. Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt op dit moment de volgende BBL-opleidingen aan: 

  • Mediamaker (niveau 2)
  • Medewerker Sign (niveau 2)
  • Allround Mediamaker (niveau 3)
  • Allround Signmaker (niveau 3)
  • Podium- en Evenemententechnicus (niveau 4)

Studenten kunnen meer informatie vinden via DEZE PAGINA.  

Mogelijkheden

Meer weten over de mogelijkheden van werken en leren in de mediabranche? Stuur een e-mail.

Stagebureau@glr.nl

ERKEND LEERBEDRIJF

Om een BBL-opleiding te volgen, moet de student eerst een baan hebben bij een bedrijf. Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een BBL-leerweg aan te bieden. De erkenning moet aansluiten bij een van bovengenoemde opleidingen. De erkenning kun je aanvragen via het SBB (WWW.S-BB.NL). Het SBB verzorgt ook workshops voor praktijkopleiders om te zorgen voor optimale begeleiding van de BBL-student.

Als je bedrijf door SBB erkend is als leerbedrijf, kun je contact opnemen met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam en je BBL-vacature(s) aanbieden. Ook als je zelf al een kandidaat hebt voor de BBL-leerweg, kun je contact met ons opnemen. Een stagecoördinator van het Grafisch Lyceum Rotterdam begeleidt het proces en sluit een praktijkovereenkomst af tussen het bedrijf, de student en de school. Tijdens de opleiding bezoekt de stagecoördinator regelmatig het bedrijf om te kijken hoe het met de student gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt de student met de dagelijkse praktijk van de opleiding.

MEER INFO

Meer weten over de mogelijkheden van werken en leren in de mediabranche? Neem contact op met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam, tel. 088 200 15 00 of STAGEBUREAU@GLR.NL.

Volg ons op