Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Interessegebieden

Werken & leren (BBL)

Facts

  • Niveau: 2/3/4
  • Duur: 1-2 jaar
  • Vorm: BBL
  • Toelating: VMBO
Brochure aanvragenAanmelden

Over de opleidingen

Leren en geld verdienen tegelijk? Dat kan met opleidingen in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dan werk je drie of vier dagen per week in een mediabedrijf en ga je één dag per week naar school.

Het voordeel is dat je alles wat je leert meteen in praktijk kunt brengen. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat je naast je studie al een baan en dus een inkomen hebt.

EERST EEN BAAN ZOEKEN

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.
Als je geen baan bij een bedrijf hebt of vindt dan kan het GLR ondersteuning bieden bij het zoeken. Het GLR heeft een groot bestand van branche gerelateerde bedrijven en weet welke bedrijven werken met BBL’ers.

Dit zijn onze BBL-opleidingen

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werken en leren in de mediabranche? Neem dan contact op met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam, tel. 088 200 15 00 of stagebureau@glr.nl.  

Volg ons op