Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

CapitalDefense Cup op het GLR

  • /
  • Nieuws/
  • Capital Defense Cup op het GLR

De Esports Space van het Grafisch Lyceum Rotterdam is op zaterdag 17 juni omgetoverd in een levensecht kasteel tijdens de Capital Defense Cup. Van 12.00 tot 16.00 uur gaan vier professionele esports-teams hier de strijd met elkaar aan in de populaire videogame League of Legends… met een twist.

Esports-organisatie mCon, het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen voor de Capital Defense Cup. Organisator Thijs Massink vertelt: ‘Tijdens dit grote event voegen we de nieuwste digitale technieken samen met analoge middelen. Met augmented reality benutten we de volledige potentie van de Esports Space, de state-of-the-art faciliteit van het GLR. Deze zal onherkenbaar zijn en er volledig uitzien als een kasteel. De muren worden bestickerd met baksteen-motief en op de schermen draaien animaties waardoor het lijkt alsof je vanuit een kasteel naar buiten kijkt.’

DIGITAAL SLAGVELD

Esports-teams mCon, A One Man Army, Dynasty Esports en een dreamteam bestaande uit vijf League of Legends streamers gaan de uitdaging aan en treffen elkaar in het digitale slagveld. De teams worden aangestuurd door een teamcaptain die de beschikking krijgt over een kaartendeck met veertien kaarten waarmee hij het spel kan beïnvloeden: rode kaarten om aan te vallen, blauwe kaarten voor de verdediging en gouden kaarten om de balans in het spel volledig om te gooien. Zal mCon onder leiding van Linktijger het Rotterdamse kasteel met succes verdedigen? Of gaan Dynasty, A One Man Army en het Dream Team - onder leiding van content creators Egbert, Avithall en Shappo0 - er met de kroon vandoor?

RESERVEER JE PLEK

De middag wordt gehost door cosplayers Sakuraflorr en Harfie. Shoutcasters ExWarrior en AeoreCasts nemen het liveverslag tijdens de wedstrijden op zich. Het event is live te volgen via Twitch. Maar het is natuurlijk nog leuker om erbij te zijn en je favoriete esports-team, influencer en cosplayers te ontmoeten. Reserveer hier je plek.    

HOOGSTAAND EVENT

mCon en de gemeente Rotterdam werken voor dit evenement samen met de studenten van de scholen Breda University of Applied Sciences, Sint Lucas in Eindhoven en het Grafisch Lyceum Rotterdam. Voor de gemeente is dit een hoogstaand evenement, want Rotterdam wil graag een gooi doen naar de titel ‘Capital of Esports’. De partners van het event zijn: Lenovo, Logitech, Boldly XR, Xbox en Twitch.

Aanmelden

  • 17 juni 2023 van 12-16 uur

Wil jij aanwezig zijn bij de Capital Defense Cup op 17 juni? Reserveer dan snel je plek.

Meld je aan

Volg ons op