Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

GLR OPENTESPORTS SPACE

  • /
  • Nieuws/
  • GLR OPENT ESPORTS SPACE

Hypermoderne lesruimte

In de week van 7 t/m 10 september heeft het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) vol trots een hypermoderne nieuwe ruimte in de school geopend: de Esports Space. Het GLR zet de komende jaren flink in op het fenomeen esports en integreert de wereld van competitief gamen op verschillende manieren in het onderwijs. De Esports Space biedt niet alleen kansen voor de studenten, maar ook voor partners uit de wereld van esports voor het organiseren van toernooien, workshops en launch parties.

De Esports Space is de nieuwste state-of-the-art faciliteit van het GLR. De ruimte, die is ingericht met 24 hoogwaardige gamecomputers, 4K-regieruimte en shoutcasters booth, is een echte eyecatcher en zal zeker bij esports-fanaten en gamers tot de verbeelding spreken.

MEDIA, ENTERTAINMENT & TECHNOLOGIE

‘Op het GLR leiden we studenten op voor de wereld van media, entertainment en technologie. Esports verbindt die drie disciplines op een vanzelfsprekende manier’, vertelt Ruben Been, projectleider Esports op het GLR. ‘Bij esports-events komen alle disciplines waar wij voor opleiden samen. Denk aan de organisatie achter esports events, het maken van visuals voor livestreams, het bouwen van podia en shoutcasters booths, het verzorgen en regisseren van livestreams, het verslag doen van de wedstrijden, etc. Bij de esports-projecten die we gaan organiseren, leren de studenten samenwerken en over de grenzen kijken van hun eigen opleiding. Bovendien is de wereld van esports een groeiende tak van sport met volop carrièrekansen. Rotterdam wil niet voor niets de esports-hoofdstad van Nederland worden!’ 

Volg ons op