<

06-07-2021

Info coronavirus - update

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. Via deze pagina houden we iedereen graag op de hoogte van wat er speelt op het Grafisch Lyceum Rotterdam en de maatregelen die gelden. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Update 6 juli, 10.00 uur

Onderwijs na de zomervakantie
Het kabinet besluit op 13 augustus 2021 of het mbo en hoger onderwijs weer open kan zonder beperkingen of dat de 1,5 meter afstand toch nog nodig blijkt. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) adviseert scholen zich op beide scenario's voor te bereiden. De voorwaarden waaronder fysiek onderwijs mag worden gegeven bepaalt vanzelfsprekend de verhouding tussen fysiek en online onderwijs. Immers, indien na de zomervakantie alsnog de 1,5 meter moet worden gehanteerd betekent dit dat we maar voor een beperkt aantal studenten op school onderwijs kunnen verzorgen. Op 13 augustus weten wij dus pas zeker hoe ons onderwijs kan worden ingericht. Wij zullen zowel medewerkers als studenten direct na de bekendmaking van het kabinetsbesluit (13 augustus) op de hoogte stellen van het besluit van het kabinet en de consequenties voor ons onderwijs.

Maar zelfs als de 1,5 meter wordt afgeschaft, behouden we volgend jaar toch een aantal uren thuisonderwijs. Dat doen we om ruimte te creëren voor de extra activiteiten die nodig zijn in het gebouw voor extra klassen met vertragers en inhaalactiviteiten. We zijn hard bezig om te zorgen dat de faciliteiten daarvoor op orde zijn voor studenten en onderwijsgevenden. Voor studenten die niet vanuit huis kunnen werken, wordt ruimte op school gecreëerd met begeleiding. 

Thuisblijven of naar school? 
Wat moet je doen als jij of een huisgenoot klachten heeft? Bekijk onze beslisboom met verschillende scenario's en de bijbehorende acties die je dan moet ondernemen.

Coronameldpunt

Heb je een vraag die betrekking heeft op de manier waarop het GLR omgaat met de afspraken die gelden omtrent het coronavirus, stel deze via e-mail aan corona@glr.nl. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. Check ook de veel gestelde vragen hieronder.

​GGD Rotterdam-Rijnmond
Ook op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond vind je antwoord op veel vragen die betrekking hebben op het onderwijs. Onderaan de pagina vind je een Q&A voor het onderwijs.

CORONA - VEEL GESTELDE VRAGEN

Het kabinet besluit op 13 augustus 2021 of het mbo weer open kan zonder beperkingen of dat de 1,5 meter afstand toch nodig blijkt. Dat betekent dat we pas na die datum zeker weten hoe ons onderwijs kan worden ingericht. Wij zullen zowel medewerkers als studenten direct na de bekendmaking van het kabinetsbesluit op de hoogte stellen van het besluit van het kabinet en de consequenties voor ons onderwijs. Maar zelfs als de 1,5 meter wordt afgeschaft, behouden we volgend jaar toch een aantal uren thuisonderwijs (zo’n 4 tot 6 uur per week bij de opleidingen op niveau 3 en 4).

Check onze beslisboom. Hierin kun je zien wat je moet doen als je zelf of iemand uit jouw huishouden milde en/of ernstige klachten heeft.

Wij doen er alles aan om zo goed mogelijk onderwijs te blijven geven en waar dat kan, doen we dat op school. De gezondheid van onze leerlingen, studenten en medewerkers staat hierbij altijd voorop. Bij de lessen die op school plaatsvinden, treffen we alle benodigde voorzorgsmaatregelen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Op school (mbo) geldt de 1,5 meter regel in alle ruimtes, dus ook de lokalen. Ook geldt er een mondkapjesplicht bij verplaatsingen door de school. Uiteraard blijft het noodzakelijk dat alle medewerkers, leerlingen en studenten die aanwezig zijn op school, volledig klachtenvrij moeten zijn.

De ventilatie en luchtverversing op het GLR zijn gecontroleerd en voldoen aan de eisen.

Als je op stage bent, dan volg je de regels van het bedrijf.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Deze computers zijn volledig geconfigureerd voor het gebruik op het netwerk van school. Heb je thuis geen geschikte faciliteiten om online onderwijs te volgen, dan kun je naar school komen en daar de online lessen volgen.

Op onze website plaatsen we regelmatig updates van de maatregelen die gelden op het GLR. Verder communiceren de mentoren en afdelingsdirecteuren rechtstreeks met de studenten, per mail of andere digitale middelen. We verzoeken u te informeren bij uw zoon of dochter wat de afspraken met de school zijn.

Documenten Covid-19