Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Naar nieuwsoverzicht

Sterk TechniekOnderwijs

  • /
  • Nieuws/
  • Sterk Techniek Onderwijs

On the road met techniekwagen

Het Grafisch Lyceum Rotterdam gaat in 2021 met een multifunctionele ‘techniekwagen’ vol innovatieve snufjes touren langs basisscholen en vo-scholen in de regio. Doel is om leerlingen al in een vroeg stadium enthousiast te maken over technische opleidingen.

De techniekwagen is een van de onderdelen van de landelijke campagne Sterk Techniek Onderwijs. Op woensdag 9 december heeft het GLR een handtekening gezet onder een contract met Digital & Media Solutions. Dit bedrijf gaat de (technische) inrichting van de wagen verzorgen. Naar verwachting is de wagen vanaf mei ‘on the road’.

Op 9 december heeft het GLR een handtekening gezet onder een contract met Digital & Media Solutions.

Nieuwste technieken

De techniekwagen wordt ingericht met de nieuwste technieken uit de wereld van media & entertainment, zoals augmented reality, videomapping, AV-techniek en green screen-projectie. De leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs maken in de bus spelenderwijs kennis met deze technieken. Daarnaast worden er lesboxen ontwikkeld die bij de scholenbezoeken worden ingezet. Hierin zitten opdrachten waarmee de leerlingen meer inzicht krijgen in technische beroepen.

STERK TECHNIEK ONDERWIJS

De overheid wil kinderen vanaf het basisonderwijs al kennis meegeven over techniek en het onderwijs. Om de technieksector in een positief daglicht te zetten, heeft de overheid geld beschikbaar gesteld voor vo-scholen. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een van de scholen die deelneemt in het programma Sterk Techniek Onderwijs. Samen met andere scholen in Rotterdam Noord gaat het GLR het techniekonderwijs in de regio op de kaart te zetten. In Rotterdam Noord komen in totaal vijf verschillende ‘state of the art’ techniekcentra , waaronder de techniekwagen van het GLR, waar leerlingen kennis kunnen maken met technische beroepen en Hier worden lessen en workshops gegeven. Daarnaast is er een algemeen coördinatiepunt in Rotterdam Noord die alle scholen vertegenwoordigt.

Volg ons op