Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

Audiovisuele media

Facts

  • Niveau: 4
  • Duur: 3 jaar
  • Vorm: BOL
  • Toelating: VMBO, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

Alles wat je vooraf moet weten

Audiovisuele media – film, video en fotografie - nemen in onze wereld een steeds belangrijkere rol in bij het vertellen van een verhaal (storytelling). Of het nu gaat om een korte film, een commercial, een fotoreportage of een bedrijfsfilm.

Op het Grafisch Lyceum Rotterdam kun jij je specialiseren in dit dynamische vakgebied waar alles draait om beeld.

OPLEIDINGEN BINNEN AUDIOVISUELE MEDIA

De av-branche groeit al een aantal jaren flink. Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn. De opleiding Audiovisuele Media duurt drie jaar, waarvan een jaar stage. Jouw opleiding is op het gebied van stilstaand beeld (Fotografie) of bewegend beeld (AV-Specialist). 

Timo van den Berg

Oud-student AV Media

Als beginnend AV’er is het belangrijk om vertrouwen op te bouwen. Vertrouwen in jezelf, maar ook in je apparatuur. Het klinkt cliché, maar oefening baart écht kunst.

Irene Buter

Docent AV Media

Bewegend beeld en geluid; het is overal! In deze opleiding kom je met zoveel mogelijk aspecten van het AV-vak in aanraking. Voor dit vakgebied moet je communicatief, creatief en zorgvuldig zijn. Wat je beter niet kan hebben, is een 9-tot-5 mentaliteit!

Wat kun je worden?

Alumni - Timo van den Berg

Timo van den Berg vertelt over zijn bedrijf.

Meer informatie

Alumni - Nick Franken

In Bergen op Zoom heb ik mijn eigen fotostudio en ondertussen heb ik een andere oud-student van het GLR in loondienst genomen.

Meer informatie

Alumni - David van der Meijde

Alles wat met beeld te maken heeft vind ik interessant. Ik had eigenlijk een havo/vwo-advies, maar er was niets creatiefs op dat niveau.

Meer informatie

NUMERUS FIXUS

Meld je vóór 1 mei 2022 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Fotografie

64

plaatsen

Video Design

128

plaatsen

Video Production

64

plaatsen

Volg ons op