Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

Podium en evenemententechniek

Facts

  • Niveau: 3/4
  • Duur: 2/3 jaar
  • Vorm: BOL
  • Toelating: VMBO, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

alles wat je vooraf moet weten

Ben jij gek op theater, muziek, evenementen, én op techniek? Dan is een baan in de dynamische podium- en evenementenwereld iets voor jou. Je kunt als allround technicus aan de slag of je specialiseert je in licht- of geluidstechniek. Het werk in deze wereld is regelmatig heel technisch en ‘handen uit de mouwen’. Maar wat je eigenlijk leert, is het maken van onvergetelijke ervaringen. In een theater, concertzaal of op een evenement.

Let op: vanaf schooljaar 2022-2023 kun je binnen dit interessegebied niet meer kiezen voor de specialisaties Lichttechnicus en Geluidstechnicus. Je kunt alleen kiezen voor de allround-opleiding Podium- en Evenemententechnicus op niveau 3/4.

OPLEIDING BINNEN PODIUM- EN EVENEMENTENTECHNIEK

Binnen het interessegebied Podium- en Evenemententechniek kun je de volgende opleiding volgen:

ASHLEY JEREMIC

Student Podium- en Evenemententechniek

Na het bezoeken van de Open Dag van het GLR wist ik welke opleiding ik wilde doen: Podium- en Evenemententechniek. Het leukste vind ik lichttechniek. Tijdens themalessen kregen we de opdracht om het licht te doen voor een DJ. Tijdens de afsluitende les staat er dan een echte DJ waar je jouw lichtshow laat zien. Supertof.

Erik Akkermans

Docent Podium- en evenemententechniek

In de wereld van podium- en evenemententechniek komen techniek en creativiteit samen. Het is belangrijk dat je een teamspeler bent en dat je het leuk vindt om veel fysiek bezig te zijn. Wees ook nieuwsgierig en leergierig, want de ontwikkelingen in deze branche gaan snel!

Wat kun je worden?

Alumni - Tim Schuurmans

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in licht en geluid. Dit wilde ik graag in het groot doen, daarom koos ik voor deze opleiding

Meer informatie

Alumni - Seda van der Spek

Seda is in 2007 afgestudeerd in de opleiding Theatertechniek. In diezelfde maand kreeg ze een baan aangeboden en daar werkt ze nog!

Meer informatie

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 mei 2022 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Podium- en evenemententechniek BOL

64

Plaatsen

Volg ons op