Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

Creatieve productie

Facts

  • Niveau: 2/3
  • Duur: 2/3 jaar
  • Vorm: BBL en BOL
  • Toelating: VMBO, vanaf basisberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

alles wat je vooraf moet weten

Ben jij gek op media en creativiteit én werk je graag met je handen? Dan is het interessegebied Creatieve Productie echt iets voor jou. De perfecte mix tussen creatief en technisch. In deze wereld houd je je bezig met media: van tijdschriften tot uithangborden. En je gaat aan de slag met allerlei apparatuur, van opmaakcomputers tot grootformaat plotters.

Binnen dit interessegebied biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam zowel BOL- als BBL-opleidingen aan op niveau 2 en 3. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg, wat betekent dat je elke dag naar school gaat en praktijkervaring opdoet tijdens je stages en praktijkopdrachten. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, wat betekent dat je een aantal dagen per week werkt in een bedrijf en een dag per week naar school gaat.

BOL-OPLEIDINGEN

Dit zijn de BOL-opleidingen binnen het interessegebied Creatieve Productie: 

BBL-opleidingen

Dit zijn de BBL-opleidingen binnen het interessegebied Creatieve Productie: 

QUINCY VAN DEN HOOGENBAND

Student Medewerker Sign

Dit is in mijn ogen de enige echt creatieve school, waar iedereen zichzelf kan zijn. Je leert hier creatief na te denken en je bent veel bezig in de praktijk. Ik weet nog niet zeker wat ik hierna wil doen. Ik wil graag werken in de wereld van sign, maar mijn grootste droom is om tatoeëerder te worden.

Wesley Knoester

Instructeur Creatieve Productie

Een media-uiting ontwerpen en afdrukken in het Productiehuis (Mediamaker), stickers maken en een auto wrappen (Sign)… het komt allemaal aan bod in Creatieve Productie. Het zijn leuke en praktische opleidingen, waar je zowel creatief als technisch bezig bent.

Wat kun je worden?

Alumni - Kristian Janse

Eigenlijk vond ik alles leuk en interessant aan mijn opleiding. Ik werk nu bij een drukkerij en doe daar dtp-werk.

Meer informatie

NUMERUS FIXUS

Meld je vóór 1 mei 2022 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Medewerker Sign

50

plaatsen

Mediamaker

50

plaatsen

Allround Mediamaker

64

plaatsen

Volg ons op