Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Interessegebieden

Mediavormgeving

Facts

  • Niveau: 4
  • Duur: 3 jaar
  • Vorm: BOL
  • Toelating: VMBO, vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Brochure aanvragenAanmelden

Alles wat je vooraf moet weten

Ben jij creatief en wil je graag mooie ontwerpen maken voor allerlei media-uitingen? Denk aan logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties. Dan is het interessegebied Mediavormgeven iets voor jou.

Als Mediavormgever werk je straks mee aan mediacampagnes met impact. Dit is het perfecte startpunt voor de een creatieve carrière in de wereld van media, reclame en communicatie.

OPLEIDING BINNEN MEDIAVORMGEVING

Binnen het interessegebied Mediavormgeving kun je de volgende opleiding (met diverse specialisaties) volgen: 

EXCELLENTIE

Voor talentvolle studenten van de opleiding Mediavormgever zijn er diverse mogelijkheden om te excelleren. Zo is er ‘de Plusklas’, waarbij je een creatief portfolio maakt en leert werken zoals ze dat op een kunstacademie doen. Daarnaast hebben we ‘de Masterclass’, een programma voor excellente studenten die meer werken aan praktijkopdrachten en een jaarlijks terugkerende studentenuitwisseling doen met een zustersschool in Zwitserland. Je kunt ook de ‘Bridging Course’ volgen, waarbij je na het GLR binnen een jaar je bachelor-diploma kunt behalen op The University of Northampton of Newcastle College. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Matthijs Clasener

Docent Media­vormgeven

Als mediavormgever ben je in staat om van niets iets te maken. Je lost het ‘probleem’ van een opdrachtgever op met een goed vormgegeven product. Als mediavormgever ben je proactief en denk je in beelden. Het is echt een opleiding voor nieuwsgierige studenten die gemotiveerd zijn om te werken aan hun uniek portfolio.

Wat kun je worden?

Alumni - Remco Lange

Remco Lange vond zijn tijd op het GLR enerverend; nu is hij creative director van een creatief advies en design studio.

Meer informatie

Alumni - Mark Welbedacht

Mark Welbedacht werkt bij een reclamebureau op de online afdeling. Hij is verantwoordelijk voor de vormgeving van websites en campagnes.

Meer informatie

Alumni - Lennart Mulder

Lennart Mulder heeft een behoorlijke historie bij het GLR: eerst heeft hij het vmbo gedaan en vervolgens het mbo: de opleiding Multimedia Vormgeven.

Meer informatie

NUMERUS FIXUS

Meld je vóór 1 mei 2022 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding. De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Mediavormgever

512

plaatsen

Volg ons op