Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Extra activiteiten tijdens je studie

Excellentieen GLR+

Ontdek de mogelijkheden

Van summerschool tot boekenclub en van bridging course tot esports-competities... Als student van het Grafisch Lyceum Rotterdam hoef je je nooit te vervelen. Naast je opleiding kun je deelnemen aan tal van activiteiten en je aansluiten bij verschillende clubs in de school. Op die manier blijf je jezelf ontwikkelen én ontmoet je veel studenten van andere opleidingen. We noemen deze activiteiten: GLR+ aanbod. 

PLUSKLAS EN MASTERCLASS

Voor talentvolle studenten van de opleiding Mediavormgeven zijn er diverse mogelijkheden om te excelleren. Zo is er ‘de Plusklas’, waarbij je een creatief portfolio maakt en leert werken zoals ze dat op een kunstacademie doen. Daarnaast hebben we ‘de Masterclass’, een programma waarin de studenten meer werken aan praktijkopdrachten en een jaarlijks terugkerende studentenuitwisseling doen met een partnerschool in Zwitserland. Je kunt ook de Bridging Course volgen, waarbij je na het GLR binnen een jaar je bachelor-diploma kunt behalen op The University of Northampton of Newcastle College. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.

masterclass

Certificaten behalen

Op het GLR zijn er veel mogelijkheden om certificaten te behalen, bijvoorbeeld voor Adobe-programma’s, Microsoft Office Specialist, Bedieningsvakman Mechanische Trekkenwand, en een breed aanbod aan professionele ICT-trainingen. Of wat dacht je van het behalen van een officieel Cambridge English certificaat? Al deze certificaten zijn hoog gewaardeerd in het bedrijfsleven.

GLR EVENTS

Elk jaar organiseren we een aantal grote, afdelingsoverstijgende GLR Events. Dat zijn grote projecten waarbij studenten van verschillende opleidingen samenwerken. Denk aan Winter Games, MBODebat010 en Battlezone. Als student leer je tijdens zo’n groot project natuurlijk veel over je vakgebied, maar ook over samenwerken. Leuke bijkomstigheid is dat je ook je netwerk binnen de school met andere studenten in één klap flink vergroot. 
 

Willie Wartaal tijdens GLR Battlezone

Clubs

We hebben meerdere clubs op het GLR waarbij je je als student kunt aansluiten. Het aanbod aan clubs wisselt per schooljaar. 

Debatclub

Het GLR heeft een eigen debatclub. De leden van deze club trainen regelmatig met elkaar in debatteren over actuele onderwerpen. Ook doen we mee aan landelijke debatwedstrijden en aan wedstrijden met Rotterdamse mbo’s.

Boekenclub

Hou je van lezen en praten over boeken? Dan kun je je als student van het GLR aansluiten bij boekenclub. Elke maand komen de leden van de boekenclub bij elkaar om van gedachten te wisselen over een vooraf uitgekozen boek. De bijeenkomsten van de boekenclub zijn altijd aan het einde van de schooldag.

Textielclub

Wil jij op een creatieve manier aan de slag met textiel? Denk aan kleding maken, of haken, breien, borduren, naaien… Dan kun je je als GLR-student aansluiten bij de textielclub. Deze groep studenten komt een keer per maand samen om aan textiele projecten te werken. Hergebruik speelt daarbij een belangrijke rol. Zo maken ze bijvoorbeeld tassen van oude GLR-vlaggen. 

 

Extra Art Club

In de Extra Art Club kun je extra kennis opdoen over kunstgeschiedenis. Met elkaar ga je vanuit verschillende invalshoeken ons beeldend verleden analyseren. 

Gender & Sexuality Alliance

Het GLR heeft een GSA: Gender & Sexuality Alliance. De GSA is een groep studenten die vindt dat iedereen op onze school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Studenten die zich willen aansluiten bij de GSA, kunnen dat doen via www.gsanetwerk.nl
 

GLR Student Crew

Als student kun je je aansluiten bij de GLR Student Crew. Leden van de GLR Student Crew helpen mee bij diverse activiteiten, zoals open dagen, rondleidingen, beurzen en andere events. Je bent actief betrokken bij het GLR en je leert veel studenten van andere opleidingen kennen. Natuurlijk zijn er af en toe leuke uitjes voor de hele crew.
 

PARROT

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Paramaribo en Rotterdam? Een kleine groep studenten (onder begeleiding van twee docenten) gaat ieder jaar naar Suriname voor het project PARROT. Samen met studenten in Paramaribo werk je daar een website over dit project bij. 

Alpe d'HuZes

In juni vindt Alpe d'HuZes plaats, een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar (omgaan met) kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend de Alpe d’Huez. Als student van het GLR kun je in dit onderwijsproject mee als sporter óf als crew-lid. Je werkt dan als vrijwilliger voor de organisatie en hebt een rol die past bij je opleiding. Je werkt bijvoorbeeld mee aan artikelen en de vormgeving van het online magazine of je helpt bij de opbouw van de podia. 
 

Esports

Ben jij gek op gaming en esports? Regelmatig doen GLR-studenten mee aan toernooien en gamemiddagen in onze Esports Space.

De Esports Space op het Grafisch Lyceum Rotterdam

Volg ons op