Inloggen MBO

Studenten kunnen hieronder inloggen op Mijn GLR en Osiris. Ouders van studenten jonger dan 18 jaar, kunnen via de onderste knop inloggen op het ouderportaal van Osiris. Meer info vind je HIER.

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Jij maakt het nieuwe Rotterdam

TechTown

Toekomst in techniek

Stel je voor. In 2030 stoot Rotterdam 50% minder broeikassen uit. In 2050 is de stad klimaatneutraal. Dat is een hoge ambitie. Hoe mooi zou het zijn als we die plannen combineren met de toekomst van onze jongeren? Meisjes en jongens die met hun hoofd, hart en handen zorgen dat we realiseren wat we beloven. Samen met scholen, bedrijven, instanties en de gemeenten.

TechTown is een Rotterdam waar je als jongere helemaal enthousiast van wordt. Doel van TechTown is om meer leerlingen te interesseren voor opleidingen en banen in de techniek en technologie. Met klimaat, duurzaamheid en circulaire economie als hoofdthema's. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is onderdeel van TechTown, een Rotterdams initiatief dat voortkomt uit de campagne Sterk Techniek Onderwijs.

WEBSITE

Op 20 oktober 2022 is de eerste concrete stap gezet: de lancering van de website TECHTOWN.NU. De site geeft een beeld van het toekomstige Rotterdam en welke (technische) opleidingen hierbij aansluiten. Hiermee geven we ouders, leerlingen en leerkrachten een goed beeld van hoe veelzijdig en toekomstbestendig techniek is. Om op een laagdrempelige manier kennis te maken met techniek, kunnen basisschoolleerlingen terecht op de site voor een challenge van de maand. 

Op TechTown.nu maak je kennis met het toekomstige Rotterdam en ontdek je welke (technische) opleidingen hierbij aansluiten.

DROMEN

De dromen van TechTown zijn groots! Hoe mooi zou het zijn om naast een digitaal platform ook een fysieke plek te creëren? Een plek waar je als leerling heen kan om met eigen ogen te zien en vooral te ervaren hoe je met behulp van technologie impact hebt op een stad. Met alle scholen, de gemeente Rotterdam, het bedrijfsleven en andere mooie initiatieven hopen we de handen ineen te kunnen slaan en een echte TechTown te kunnen realiseren. 

MEER WETEN? 

Wil je meer weten over TechTown of heb je ideeën om de ambities van TechTown te verwezenlijken? Kijk op TECHTOWN.NU en schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact op via INFO@TECHTOWN.NU

Locaties

Een onderdeel van TechTown is de TECH XPRESS. Met deze techniekwagen vol innovatieve snufjes toert het Grafisch Lyceum Rotterdam langs basis- en vo-scholen in de regio. Met de TECH XPRESS willen we kinderen bekendmaken met de wereld van media & techniek. Klik hier voor meer info. TechTown kent ook al een aantal andere plekken, waar je nú al kennis kunt maken met nieuwe technologieën, zoals het VakCollege Hillegersberg en het Experience College. Daarnaast zijn er Techniek Locaties van Accent en Melanchthon en alle Rotterdamse techniek mbo’s.

Volg ons op